Tag Archives: Elizabeth Barrett Browning

What’s Your Quotation Quotient? #474

Published May 8, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)

 

1. “Getting over a painful experience is much like crossing monkey bars. You have to let go at some point in order to move forward.”

 

A. C. S. Lewis

B. H. G. Wells

C. J. D. Salinger

 

2. “Everyone is entitled to their own opinion, but not their own facts.”

 

A. Tommy Lee Jones

B. John Quincy Adams

C. Daniel Patrick Moynihan

 

3. “Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And if you gaze long enough into an abyss, the abyss will gaze back into you.”

 

A. Friedrich Nietzsche

B. Stan Laurel

C. James Cameron

 

4. “I fear not the man who has practiced 10,000 kicks once, but I fear the man who has practiced one kick 10,000 times.”

 

A. Bruce Springsteen

B. Bruce Lee

C. Bruce Willis

 

5. “Capital punishment is our society’s recognition of the sanctity of human life.”

 

A. Orrin Hatch

B. Pope John Paul II

C. Linda Ronstadt

 

6. “How do I love thee? Let me count the ways.”

 

A. Ray Romano

B. Elizabeth Barrett Browning

C. Edgar Allan Poe

 

7. “We live in a world where we have to hide to make love, while violence is practiced in broad daylight.”

 

A. John Kasich

B. John Lennon

C. John Travolta

 

8. “Disneyland will never be completed. It will continue to grow as long as there is imagination left in the world.”

 

A. Walt Disney

B. Dr. Seuss

C. Sigmund Freud

 

9. “If your parents never had children, chances are… neither will you.”

 

A. Socrates

B. Evander Holyfield

C. Dick Cavett

 

10. “A mother’s arms are made of tenderness and children sleep soundly in them.”

 

A. Aaron Burr

B. Victor Hugo

C. Sean Penn

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-B , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“A mother is a person who, seeing there are only four pieces of pie for five people, promptly announces she never did care for pie.”

–Tenneva Jordan

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quiz, quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #314

 *Quotation Quotient   

(Published March 31, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “If I had my life to live over again, I would have made a rule to read some poetry and listen to some music at least once every week.”

A. Dean Martin

B. Mao Tse-Tung

C. Charles Darwin

 2. “Let us never negotiate out of fear. But let us never fear to negotiate.”

A. John Kerry

B. John Foster Dulles

C. John F. Kennedy

 3. “Parents who expect gratitude from their children (there are even some who insist on it) are like usurers who gladly risk their capital if only they receive interest.”

A. Franz Kafka

B. Dave Barry

C. Martin Luther King

 4. “An event of colossal and overwhelming significance may happen all at once, but the words which describe it have to come one by one in a long chain.”

A. Geoffrey Chaucer

B. Upton Sinclair

C. Mike Krzyzewski

 5. “Just as eating against one’s will is injurious to health, so study without a liking for it spoils the memory, and it retains nothing it takes in.”

A. Leonard Bernstein

B. Jack Nicklaus

C. Leonardo da Vinci

 6. “To waste, to destroy our natural resources, to skin and exhaust the land instead of using it so as to increase its usefulness, will result in undermining in the days of our children the very prosperity which we ought by right to hand down to them amplified and developed.”

A. Robert Louis Stevenson

B. Theodore Roosevelt

C. Michele Bachmann

 7. “An optimist is a person who sees a green light everywhere, while a pessimist sees only the red stoplight … The truly wise person is color-blind.”

 A. Albert Schweitzer

B. Helen Keller

C. Barney Fife

 8. “Men get opinions as boys learn to spell, by reiteration chiefly.”

A. Michelle Obama

B. Andrew Lloyd Webber

C. Elizabeth Barrett Browning

 9. “I think, therefore I am.”

A. René Descartes

B. Crocodile Dundee

C. Ralph Waldo Emerson

 10. “I think that I think, therefore I think that I am.”

A. Socrates

B. Ambrose Bierce

C. Sheldon Cooper

 

 Answers: 1-C, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-A , 10-B

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “Music has charms to soothe the savage breast/ To soften rocks, or bend a knotted oak.” – William Congreve

 (Congreve, 1670-1729, was an English playwright and poet.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #230

BONUS QUOTE OF THE DAY

“If we were to care about every person suffering on this planet, life would shut down.” – David Shore

 (Shore created, and wrote many of the episodes of the TV series House, starring Hugh Laurie as Dr. Gregory House.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations