What’s Your Quotation Quotient? #426

Published May 22-24, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)

1. “Normality is a paved road: It’s comfortable to walk, but no flowers grow on it.”


A. Vincent van Gogh

B. Alger Hiss

C. Whoopi Goldberg


2. “Give a man health and a course to steer, and he’ll never stop to trouble about whether he’s happy or not.”


A. Jed Clampett

B. George Bernard Shaw

C. Napoleon Bonaparte


3. “The pure and simple truth is rarely pure and never simple.”


A. Fidel Castro

B. Lorne Michaels

C. Oscar Wilde


4. “There are many men of principle in both parties in America, but there is no party of principle.”


A. George Stephanopoulos

B. John Boehner

C. Alexis de Tocqueville


5. “The four cornerstones of character on which the structure of this nation was built are: Initiative, Imagination, Individuality and Independence.”

A. Eddie Murphy

B. Eddie Rickenbacker

C. Eddie Haskell


6. “Fable is more historical than fact, because fact tells us about one man and fable tells us about a million men. “


A. G. K. Chesterton

B. J. K. Rowling

C. Leo Tolstoy


7. “The essence of knowledge is, having it, to apply it; not having it, to confess your ignorance.”


A. Kenny Rogers

B. Christopher Columbus

C. Confucius


8. “You know, you get that tattoo of barbed wire when you’re 18, but by the time you’re 80, it’s a picket fence.”


A. Madonna

B. Robin Williams

C. Tom Sawyer


9. “Beauty is how you feel inside, and it reflects in your eyes. It is not something physical.”


A. Sophia Loren

B. Lawrence Welk

C. Lucille Ball


10. “A jury consists of twelve persons chosen to decide who has the better lawyer.”


A. Perry Mason

B. Robert Frost

C. O. J. Simpson

Answers: 1-A, 2-B , 3-C , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A , 10-B


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                

                               6-7–QQ = Literate

                                4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



 “Women dress alike all over the world: they dress to be annoying to other women.”

 –Elsa Schiaparelli, 1890-1973, was an Italian-French designer.

1 Comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

One response to “What’s Your Quotation Quotient? #426

  1. Pingback: What’s Your Quotation Quotient? #426 | Quotation Quotient™

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s