Tag Archives: Sophia Loren

What’s Your Quotation Quotient? #426

Published May 22-24, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)
 

1. “Normality is a paved road: It’s comfortable to walk, but no flowers grow on it.”

 

A. Vincent van Gogh

B. Alger Hiss

C. Whoopi Goldberg

 

2. “Give a man health and a course to steer, and he’ll never stop to trouble about whether he’s happy or not.”

 

A. Jed Clampett

B. George Bernard Shaw

C. Napoleon Bonaparte

 

3. “The pure and simple truth is rarely pure and never simple.”

 

A. Fidel Castro

B. Lorne Michaels

C. Oscar Wilde

 

4. “There are many men of principle in both parties in America, but there is no party of principle.”

 

A. George Stephanopoulos

B. John Boehner

C. Alexis de Tocqueville

 

5. “The four cornerstones of character on which the structure of this nation was built are: Initiative, Imagination, Individuality and Independence.”

A. Eddie Murphy

B. Eddie Rickenbacker

C. Eddie Haskell

 

6. “Fable is more historical than fact, because fact tells us about one man and fable tells us about a million men. “

 

A. G. K. Chesterton

B. J. K. Rowling

C. Leo Tolstoy

 

7. “The essence of knowledge is, having it, to apply it; not having it, to confess your ignorance.”

 

A. Kenny Rogers

B. Christopher Columbus

C. Confucius

 

8. “You know, you get that tattoo of barbed wire when you’re 18, but by the time you’re 80, it’s a picket fence.”

 

A. Madonna

B. Robin Williams

C. Tom Sawyer

 

9. “Beauty is how you feel inside, and it reflects in your eyes. It is not something physical.”

 

A. Sophia Loren

B. Lawrence Welk

C. Lucille Ball

 

10. “A jury consists of twelve persons chosen to decide who has the better lawyer.”

 

A. Perry Mason

B. Robert Frost

C. O. J. Simpson

Answers: 1-A, 2-B , 3-C , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                

                               6-7–QQ = Literate

                                4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Women dress alike all over the world: they dress to be annoying to other women.”

 –Elsa Schiaparelli, 1890-1973, was an Italian-French designer.

Advertisements

1 Comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ* #329

*Quotation Quotient

  (Published July 14, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Sex appeal is fifty percent what you’ve got and fifty percent what people think you’ve got.”

A. Rodney Dangerfield

B. Sophia Loren

C. Dag Hammarskjold

2. “So long as there’s a bit of a laugh going, things are all right. As soon as this infernal seriousness, like a greasy sea, heaves up, everything is lost.”        

A. Martin Lawrence

B. Lawrence of Arabia

C. D. H. Lawrence

3. “A sense of wrongdoing is an enhancement of pleasure.”

A. Oliver Wendell Holmes

B. Anthony Weiner

C. Billy Graham

4. “How smart does a chimpanzee have to be before killing him constitutes murder?”

A. Carl Sagan

B. Sam Waterston

C. Fay Wray

5. “The politician is trained in the art of inexactitude. His words tend to be blunt or rounded because if they have a cutting edge they may later return to wound him.”

A. Edward Scissorhands

B. Edward Snowden

C. Edward R. Murrow

6. “Life is a dream for the wise, a game for the fool, a comedy for the rich, a tragedy for the poor.”

A. Archie Bunker

B. Sholom Aleichem

C. Karl Marx

7. “I’ve never seen a monument erected to a pessimist.”

A. Paul Harvey

B. Holden Caulfield

C. George Washington

8. “What is really hard, and really amazing, is giving up on being perfect and beginning the work of becoming yourself.”

A. Anna Quindlen

B. Anna Karenina

C. Roseanne Roseannadanna

9. “Be nice to people on your way up because you meet them on your way down.”

A. John Glenn

B. Jimmy Durante

C. Otis Elevator Company

10. “I don’t want to achieve immortality through my work … I want to achieve immortality through not dying.”

A. Ponce de Leon

B. Henri Matisse

C. Woody Allen

 

 Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Pain and death are part of life. To reject them is to reject life itself.”

– Havelock Ellis

 (Ellis, 1859-1939, was a British psychologist best know for his work on human sexuality.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?