Tag Archives: Hermann Hesse

What’s Your Quotation Quotient? #471

Published April 17, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version) 

 

1. “He must be very ignorant for he answers every question he is asked.”

 

A. Carmen Miranda

B. Voltaire

C. Larry King

 

2. “How can you govern a country which has two hundred and forty-six varieties of cheese?”

 

A. Charles de Gaulle

B. Christina Applegate

C. David Cameron

 

3. “I’m tired of hearing it said that democracy doesn’t work. Of course it doesn’t work. We are supposed to work it.”

 

A. Alexander Woollcott

B. Karl Marx

C. Lucille Ball

 

4. “The value of money is that with it we can tell any man to go to the devil.”

 

A. C. Everett Koop

B. L. Frank Baum

C. W. Somerset Maugham

 

5. “Look how men live, always precariously balanced between good and bad fortune.”

 

A. Buzz Aldrin

B. Reince Priebus

C. Sophocles

 

6. “If God were alive today, he would have to be an atheist, because the excrement has hit the air-conditioning big time, big time.”

 

A. Pope Francis

B. Kurt Vonnegut

C. Bob Hope

 

7. “If it doesn’t fit, you must acquit.”

 

A. Michael Jackson

B. Lance Ito

C. Johnnie Cochran

 

8. “I didn’t know I was a slave until I found out I couldn’t do the things I wanted.”

 

A. Frederick Douglass

B. Spartacus

C. Gene Autry

 

9. “I live in my dreams — that’s what you sense. Other people live in dreams, but not in their own. That’s the difference.”

 

A. Hermann Goering

B. Hermann Hesse

C. Herman Munster

 

10. “Our constitution protects aliens, drunks and U.S. Senators.”

 

A. George Noory

B. J. Edgar Hoover

C. Will Rogers

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-C , 6-B , 7-C , 8-A, 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Patience is something you admire in the driver behind you, but not in one ahead.”

–Bill McGlashen

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quiz, quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #367

*QUOTATION QUOTIENT

(Published April 6, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Man is condemned to be free; because once thrown into the world, he is responsible for everything he does.”

A. Jean-Paul Sartre

B. Nicolaus Copernicus

C. Carol Channing

 

2. “Custom is a mutable thing; yet we readily recognize the permanence of certain social values. Graciousness and courtesy are never old-fashioned.”

A. Wiley Post

B. Huffington Post

C. Emily Post

 

3. “THE fog comes/ on little cat feet./ It sits looking/ over harbor and city/ on silent haunches/ and then moves on.”

A. Edgar Allan Poe

B. Carl Sandburg

C. Jim Vanderzwaan

 

4. “Every crowd has a silver lining.”

A. P.T. Barnum

B. Madonna

C. Ron Silver

 

5. “Develop interest in life as you see it; in people, things, literature, music – the world is so rich, simply throbbing with rich treasures, beautiful souls and interesting people. Forget yourself.”

A. Henry Waxman

B. Henry Fonda

C. Henry Miller

 

6. “The art of being wise is the art of knowing what to overlook.”

A. William James

B. Jersey Joe Walcott

C. Alexander Hamilton

 

7. “We learn from experience that men never learn anything from experience.”

A. Mayor Rob Ford

B. George Bernard Shaw

C. Rutherford B. Hayes

 

8. “Why do they call it rush hour when nothing moves?”

A. Truman Capote

B. Robin Williams

C. Emily Brontë

 

9. “I have a prejudice against people with money. I have known so many, and none have escaped the corruption of power. In this I am a purist. I love people motivated by love and not by power. If you have money and power, and are motivated by love, you give it all away.”

A. Anaïs Nin

B. Larry the Cable Guy

C. John D. Rockefeller

 

10. “Knowledge can be communicated, but wisdom cannot. A man can find it, he can live it, he can be filled and sustained by it, but he cannot utter or teach it.”

A. Josiah Bartlet

B. Tony Blair

C. Hermann Hesse

 

 Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C

 Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master    

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “All men’s misfortunes spring from their hatred of being alone.” – Jean de La Bruyere

 (La Bruyere, 1645-1696, was a French philosopher and satiric moralist.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #356

*Quotation Quotient

  (Published January 19, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “Dost thou love life? Then do not squander time, for that’s the stuff life is made of.”

A. H. G. Wells

B. Miguel de Cervantes

C. Benjamin Franklin

 

2. “My apple trees will never get across/ And eat the cones under his pines, I tell him./ He only says, ‘Good fences make good neighbors.'”

A. Robert De Niro

B. Robert Mapplethorpe

C. Robert Frost

 

3. “Control over change would seem to consist in moving not with it, but ahead of it.”

A. Marshall McLuhan

B. Edgar Allan Poe

C. Homer Simpson

 

4. “Tar-Baby ain’t sayin’ nuthin’, en Brer Fox he lay low.”

A. Margaret Mitchell

B. Joel Chandler Harris

C. Sesame Street

 

5. “In general, the art of government consists in taking as much money as possible from one party of the citizens to give to the other.”

A. Abraham Lincoln

B. Voltaire

C. Luke Skywalker

 

6. “Too often I find that the volume of paper expands to fill the available briefcases”

A. Chris Brown

B. Molly Brown

C. Jerry Brown

 

7. “Shoot all the blue jays you want, if you can hit ’em, but remember it’s a sin to kill a mockingbird.”

A. Harper Lee

B. Leonardo DiCaprio

C. Mark Twain

 

8. “When dealing with the insane, the best method is to pretend to be sane.”

A. Herman Munster

B. Herman’s Hermits

C. Hermann Hesse

 

9.They paved paradise/ And put up a parking lot.”

A. Joni Mitchell

B. Chris Christie

C. Joan Baez

 

10. “The security we profess to seek in foreign adventures, we will lose in our decaying cities.”

A. Bill de Blasio

B. Martin Luther King, Jr.

C. James Madison

 

 

Answers: 1-C, 2-C , 3-A , 4-B , 5-B , 6-C , 7-A , 8-C , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 

“I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.” – Evelyn Beatrice Hall

 (Hall, 1868-1956, wrote a biography of Voltaire, in which she wrote those words as an illustration of his beliefs.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?