What’s Your QQ*? #367


(Published April 6, 2014 in the Monterey Herald.)


1. “Man is condemned to be free; because once thrown into the world, he is responsible for everything he does.”

A. Jean-Paul Sartre

B. Nicolaus Copernicus

C. Carol Channing


2. “Custom is a mutable thing; yet we readily recognize the permanence of certain social values. Graciousness and courtesy are never old-fashioned.”

A. Wiley Post

B. Huffington Post

C. Emily Post


3. “THE fog comes/ on little cat feet./ It sits looking/ over harbor and city/ on silent haunches/ and then moves on.”

A. Edgar Allan Poe

B. Carl Sandburg

C. Jim Vanderzwaan


4. “Every crowd has a silver lining.”

A. P.T. Barnum

B. Madonna

C. Ron Silver


5. “Develop interest in life as you see it; in people, things, literature, music – the world is so rich, simply throbbing with rich treasures, beautiful souls and interesting people. Forget yourself.”

A. Henry Waxman

B. Henry Fonda

C. Henry Miller


6. “The art of being wise is the art of knowing what to overlook.”

A. William James

B. Jersey Joe Walcott

C. Alexander Hamilton


7. “We learn from experience that men never learn anything from experience.”

A. Mayor Rob Ford

B. George Bernard Shaw

C. Rutherford B. Hayes


8. “Why do they call it rush hour when nothing moves?”

A. Truman Capote

B. Robin Williams

C. Emily Brontë


9. “I have a prejudice against people with money. I have known so many, and none have escaped the corruption of power. In this I am a purist. I love people motivated by love and not by power. If you have money and power, and are motivated by love, you give it all away.”

A. Anaïs Nin

B. Larry the Cable Guy

C. John D. Rockefeller


10. “Knowledge can be communicated, but wisdom cannot. A man can find it, he can live it, he can be filled and sustained by it, but he cannot utter or teach it.”

A. Josiah Bartlet

B. Tony Blair

C. Hermann Hesse


 Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C

 Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master    

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce


 “All men’s misfortunes spring from their hatred of being alone.” – Jean de La Bruyere

 (La Bruyere, 1645-1696, was a French philosopher and satiric moralist.)


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s