What’s Your Quotation Quotient? #424

Published May 8-10, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “Biology is the least of what makes someone a mother.”


A. Oprah Winfrey

B. Louis Pasteur

C. Kim Kardashian


2. “Sweater, n.: garment worn by child when its mother is feeling chilly.”


A. Noah Webster

B. Arnold Schwarzenegger

C. Ambrose Bierce


3. “It would seem that something which means poverty, disorder and violence every single day should be avoided entirely, but the desire to beget children is a natural urge.”


A. Bob Barker

B. Phyllis Diller

C. Pope Benedict XVI


4. “Mothers are fonder than fathers of their children because they are more certain they are their own.”


A. Satchel Paige

B. Aristotle

C. Joseph Stalin


5. “All women become like their mothers. That is their tragedy. No man does. That’s his.”


A. Oscar Mayer

B. Oscar Pistorius

C. Oscar Wilde


6. “There never was a woman like her. She was gentle as a dove and brave as a lioness… The memory of my mother and her teachings were, after all, the only capital I had to start life with, and on that capital I have made my way.”


A. Andrew Jackson

B. Ralph Nader

C. Mao Tse-Tung


7. “If evolution really works, how come mothers only have two hands?”


A. Rocky Marciano

B. Charles Darwin

C. Milton Berle


8. “All that I am, or hope to be, I owe to my angel mother.”


A. Al Capone

B. Abraham Lincoln

C. J. D. Salinger


9. “A mother takes twenty years to make a man of her boy, and another woman makes a fool of him in twenty minutes.”


A. Robert Frost

B. Robert Reich

C. Robert De Niro


10. “Whatever else is unsure in this stinking dunghill of a world a mother’s love is not.”


A. Thomas Jefferson

B. Taylor Swift

C. James Joyce



Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-B , 5-C , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



 “A mother is not a person to lean on, but a person to make leaning unnecessary.”

 ― Dorothy Canfield Fisher, 1879-1958, was an American educational reformer, social activist, and author.
















Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s