Tag Archives: Alexander Graham Bell

What’s Your Quotation Quotient? #454

Published December 13, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “A daydreamer is prepared for most things.”

 

A. Davy Jones

B. Joyce Carol Oates

C. Thomas Jefferson

 

2. “When one door closes another door opens; but we often look so long and so regretfully upon the closed door, that we do not see the ones which open for us.”

 

A. Alexander Graham Bell

B. Monty Hall

C. Marie Antoinette

 

3. “One looks back with appreciation to the brilliant teachers, but with gratitude to those who touched our human feelings. The curriculum is so much necessary new material, but the warmth is the vital element for the growing plant and for the soul of the child.”

 

A. Hulk Hogan

B. Carl Jung

C. Thomas Edison

 

4. “The need to be normal is the predominant anxiety disorder

in modern life.”

 

A. Lucy van Pelt

B. Don Knotts

C. Thomas Moore

 

5. “A bad day for your ego is a great day for your soul.”

 

A. Jillian Michaels

B. Nikita Khrushchev

C. Harry Potter

 

6. “The way a crow/ Shook down on me/ The dust of snow/ From a hemlock tree/ Has given my heart/ A change of mood/ And saved some part/ Of a day I had rued.”

 

A. John Belushi

B. William Shakespeare

C. Robert Frost

 

7. “Shoot all the blue jays you want, if you can hit ’em, but remember it’s a sin to kill a mockingbird.”

 

A. Bruce Lee

B. Harper Lee

C. Robert E. Lee

 

8. “There is no abstract art. You must always start with something. Afterward you can remove all traces of reality.”

 

A. Pablo Picasso

B. Michelangelo

C. Mickey Mantle

 

9. “If you liked it, then you shoulda put a ring on it.”

 

A. Mariah Carey

B. Confucius

C. Beyoncé

 

10. “If stupidity got us into this mess, then why can’t it get us out?”

 

A. Condoleezza Rice

B. Will Rogers

C. Sarah Palin

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-B , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“An entire sea of water can’t sink a ship unless it gets inside the ship. Similarly, the negativity of the world can’t put you down unless you allow it to get inside you.”

― Goi Nasu

(Goi Nasu’s biographical information is unknown.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, Uncategorized

What’s Your QQ*? #370

*QUOTATION QUOTIENT

(Published April 27, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “A sharp tongue is the only edge tool that grows keener with constant use.”

A. Roseanne Barr

B. Washington Irving

C. Boutros Boutros-Ghali

 

2. “Speak roughly to your little boy,/ And beat him when he sneezes;/

He only does it to annoy,/ Because he knows it teases.”

A. Lewis Black

B. Lewis Carroll

C. C.S. Lewis

 

3. “Mr. Watson–come here–I want to see you.”

A. Sherlock Holmes

B. Alex Trebek

C. Alexander Graham Bell

 

4. “Well-married, a man is winged—ill-matched, he is shackled.”

A. Zsa Zsa Gabor

B. Henry Ward Beecher

C. Larry King

 

5. “I’m not ready to make nice….”

A. Vladimir Putin

B. Dixie Chicks

C. Mel Gibson

 

6. “Taxes are what we pay for civilized society …”

A. Mitt Romney

B. Cliven Bundy

C. Oliver Wendell Holmes Jr.

 

7. “All scenery in California requires distance to give it its highest charm.”

A. Arnold Schwarzenegger

B. Mark Twain

C. Rembrandt

 

8. “This Bouillabaisse a noble dish is–/ A sort of soup or broth, or brew,/ Or hotchpotch, of all sorts of fishes,/ That Greenwich never could outdo.”

A. William M. Thackeray

B. Rachael Ray

C. Emeril Lagasse

 

9. “Though this be madness, yet there is method in ‘t.”

A. William Shatner

B. William McKinley

C. William Shakespeare

 

10. “Democracy gives every man the right to be his own oppressor.”

A. James Russell Lowell

B. Gary Busey

C. John F. Kennedy

 

Answers: 1-B, 2-B , 3-C , 4-B , 5-B , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “There stands Jackson like a stone wall!” – General Barnard Bee

(Bee, 1824-1861, a Confederate general, inspired the nickname for General “Stonewall” Jackson at the First Battle of Bull Run.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?