What’s Your Quotation Quotient? #454

Published December 13, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


1. “A daydreamer is prepared for most things.”


A. Davy Jones

B. Joyce Carol Oates

C. Thomas Jefferson


2. “When one door closes another door opens; but we often look so long and so regretfully upon the closed door, that we do not see the ones which open for us.”


A. Alexander Graham Bell

B. Monty Hall

C. Marie Antoinette


3. “One looks back with appreciation to the brilliant teachers, but with gratitude to those who touched our human feelings. The curriculum is so much necessary new material, but the warmth is the vital element for the growing plant and for the soul of the child.”


A. Hulk Hogan

B. Carl Jung

C. Thomas Edison


4. “The need to be normal is the predominant anxiety disorder

in modern life.”


A. Lucy van Pelt

B. Don Knotts

C. Thomas Moore


5. “A bad day for your ego is a great day for your soul.”


A. Jillian Michaels

B. Nikita Khrushchev

C. Harry Potter


6. “The way a crow/ Shook down on me/ The dust of snow/ From a hemlock tree/ Has given my heart/ A change of mood/ And saved some part/ Of a day I had rued.”


A. John Belushi

B. William Shakespeare

C. Robert Frost


7. “Shoot all the blue jays you want, if you can hit ’em, but remember it’s a sin to kill a mockingbird.”


A. Bruce Lee

B. Harper Lee

C. Robert E. Lee


8. “There is no abstract art. You must always start with something. Afterward you can remove all traces of reality.”


A. Pablo Picasso

B. Michelangelo

C. Mickey Mantle


9. “If you liked it, then you shoulda put a ring on it.”


A. Mariah Carey

B. Confucius

C. Beyoncé


10. “If stupidity got us into this mess, then why can’t it get us out?”


A. Condoleezza Rice

B. Will Rogers

C. Sarah Palin



Answers: 1-B, 2-A , 3-B , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“An entire sea of water can’t sink a ship unless it gets inside the ship. Similarly, the negativity of the world can’t put you down unless you allow it to get inside you.”

― Goi Nasu

(Goi Nasu’s biographical information is unknown.)









Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s