Tag Archives: Robert Frost

What’s Your Quotation Quotient? #422

Published April 24, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “When you have exhausted all possibilities, remember this – you haven’t.”

 

A. Thomas A. Edison

B. Thomas Jefferson

C. Thomas Friedman

 

2. “Caution is the eldest child of wisdom”

 

A. Groucho Marx

B. Clarence Thomas

C. Victor Hugo

 

3. “You can fool too many people too much of the time.”

 

A. James Thurber

B. Abraham Lincoln

C. Brian Williams

 

4. “In every walk with Nature one receives far more than he seeks.”

 

A. John Travolta

B. John Muir

C. John Adams

 

5. “It has done me good to be somewhat parched by the heat and drenched by the rain of life.”

 

A. William Shakespeare

B. Al Roker

C. Henry Wadsworth Longfellow

 

6. “I expect to pass through life but once. If therefore, there be any kindness I can show, or any good thing I can do to any fellow being, let me do it now, and not defer or neglect it, as I shall not pass this way again.”

 

A. Chris Christie

B. William Penn

C. Ella Fitzgerald

 

7. “If you would convince a man that he does wrong, do right. But do not care to convince him. Men will believe what they see. Let them see.”

 

A. Henry David Thoreau

B. Stevie Wonder

C. Aaron Copland

 

8. “And freedom, oh freedom, well, that’s just some people talkin’/  

Your prison is walking through this world all alone.”

 

A. The Yardbirds

B. The Byrds

C. The Eagles

 

9. “In three words I can sum up everything I’ve learned about life: it goes on.”

 

A. Elton John

B. Robert Frost

C. Alexander Haig

 

10.  “The first human who hurled an insult instead of a stone was the founder of civilization.”

 

A. Don Rickles

B. Sigmund Freud

C. John Steinbeck

 

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “If you haven’t seen your wife smile at a traffic cop, you haven’t seen her smile her prettiest.”

 ―Kin Hubbard, 1868-1930, was an American cartoonist, humorist and journalist.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #420

(Published April 11, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


 

1. “The world has enough for everyone’s need, but not enough for everyone’s greed.”

 

A. King Midas

B. Mahatma Gandhi

C. Mitt Romney

 

2. “I love tranquil solitude / And such society / As is quiet, wise, and good.”

 

A. Percy Bysshe Shelley

B. George Harrison

C. Allen Ginsberg

 

3. “It is better to fail in originality than to succeed in imitation.”

 

A. Herman Melville

B. Herman Cain

C. Herman Munster

 

4. “By faithfully working eight hours a day you may eventually get to be boss and work twelve hours a day.”

 

A. Joseph McCarthy

B. Muhammad Ali

C. Robert Frost

 

5. “Society in every state is a blessing, but Government, even in its best state, is a necessary evil; in its worst state, an intolerable one.”

 

A. Jeff Bezos

B. Hillary Clinton

C. Thomas Paine

 

6. “This above all: To thine own self, be true.”

 

A. Joe Namath

B. William Shakespeare

C. Bertrand Russell

 

7. “We pick politicians by how they look on TV and Miss America on where she stands on the issues. Isn’t that a little backwards?”

 

A. Jay Leno

B. Isaac Newton

C. Bert Parks

 

8. “All happy families are alike; each unhappy family is unhappy in its own way.”

 

A. Marsha Brady

B. Jerry Brown

C. Leo Tolstoy

 

9. “I believe there are more instances of the abridgment of the freedom of the people by gradual and silent encroachments of those in power, than by violent and sudden usurpations.”

 

A. Joe Biden

B. James Madison

C. Greta Garbo

 

10. “Good friends, good books, and a sleepy conscience: this is the ideal life.”

 

A. Carl Jung

B. Rand Paul

C. Mark Twain

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Advice is like kissing: it costs nothing and is a pleasant thing to do.”

–Josh Billings

 

(Billings, 1818-1885, was the pen name of humorist Henry Wheeler Shaw. Billings died in Monterey, CA, as chronicled by John Steinbeck in Chapter 12 of “Cannery Row.”) 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #380

*QUOTATION QUOTIENT

(Published July 6, 2014 in the Monterey Herald.)

 

 

1. “Three things in human life are important: the first is to be kind; the second is to be kind; and the third is to be kind.”

 

A. LeBron James

B. Jesse James

C. Henry James

 

2. “The truth is sometimes a poor competitor in the market place of ideas – complicated, unsatisfying, full of dilemmas, always vulnerable to misinterpretation and abuse.”

 

A. George F. Kennan

B. Sandy Koufax

C. Francisco Goya

 

3. “Many times…during my twenty-three years of arctic exploration, I have thanked God for even a bite of raw dog.”

 

A. Katy Perry

B. Robert E. Peary

C. Rick Perry

 

4. “Few people can be happy unless they hate some other person, nation, or creed.”

 

A. Bertrand Russell

B. Adolf Hitler

C. Micky Dolenz

 

5. “Without music, life would be a mistake.”

 

A. Ozzy Osbourne

B. Julie Andrews

C. Friedrich Nietzsche

 

6. “I told my psychiatrist that everyone hates me. He said I was being ridiculous – everyone hasn’t met me yet.”

 

A. Rodney Dangerfield

B. Harry Houdini

C. Samuel L. Jackson

 

7. “A man is usually more careful of his money than of his principles.”

 

A. Harry Potter

B. Oliver Wendell Holmes, Jr.

C. Tom Bodett

 

8. “Big sisters are the crab grass in the lawn of life.”

 

A. Serena Williams

B. Charles M. Schulz

C. Rahm Emanuel

 

9. “Two roads diverged in a wood, and I-/ I took the one less traveled by,/ And that has made all the difference.”

 

A. Alexander Haig

B. Henry David Thoreau

C. Robert Frost

 

10. “Ours was a Californian summer, and an earthquake was a far likelier accident than a shower of rain.”

 

A. Robert Louis Stevenson

B. Silvio Berlusconi

C. Charles Richter

 

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-A , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “It is easier to lead men to combat, stirring up their passion, than to restrain them and direct them toward the patient labors of peace.” – Andre Gide

 (Gide, 1869-1951, a French author, won the Nobel Prize in Literature in 1947.)

 

 

1 Comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #356

*Quotation Quotient

  (Published January 19, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “Dost thou love life? Then do not squander time, for that’s the stuff life is made of.”

A. H. G. Wells

B. Miguel de Cervantes

C. Benjamin Franklin

 

2. “My apple trees will never get across/ And eat the cones under his pines, I tell him./ He only says, ‘Good fences make good neighbors.'”

A. Robert De Niro

B. Robert Mapplethorpe

C. Robert Frost

 

3. “Control over change would seem to consist in moving not with it, but ahead of it.”

A. Marshall McLuhan

B. Edgar Allan Poe

C. Homer Simpson

 

4. “Tar-Baby ain’t sayin’ nuthin’, en Brer Fox he lay low.”

A. Margaret Mitchell

B. Joel Chandler Harris

C. Sesame Street

 

5. “In general, the art of government consists in taking as much money as possible from one party of the citizens to give to the other.”

A. Abraham Lincoln

B. Voltaire

C. Luke Skywalker

 

6. “Too often I find that the volume of paper expands to fill the available briefcases”

A. Chris Brown

B. Molly Brown

C. Jerry Brown

 

7. “Shoot all the blue jays you want, if you can hit ’em, but remember it’s a sin to kill a mockingbird.”

A. Harper Lee

B. Leonardo DiCaprio

C. Mark Twain

 

8. “When dealing with the insane, the best method is to pretend to be sane.”

A. Herman Munster

B. Herman’s Hermits

C. Hermann Hesse

 

9.They paved paradise/ And put up a parking lot.”

A. Joni Mitchell

B. Chris Christie

C. Joan Baez

 

10. “The security we profess to seek in foreign adventures, we will lose in our decaying cities.”

A. Bill de Blasio

B. Martin Luther King, Jr.

C. James Madison

 

 

Answers: 1-C, 2-C , 3-A , 4-B , 5-B , 6-C , 7-A , 8-C , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 

“I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.” – Evelyn Beatrice Hall

 (Hall, 1868-1956, wrote a biography of Voltaire, in which she wrote those words as an illustration of his beliefs.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?