Tag Archives: Truman Capote

What’s Your Quotation Quotient? #441

Published September 13, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

 

1. “Until you’re ready to look foolish, you’ll never have the possibility of being great.”

 

A. Cher

B. Cleopatra

C. Twiggy

 

2. “Dentopedology is the science of opening your mouth and putting your foot in it. I’ve been practicing it for years.”

 

A. Yogi Berra

B. Rudyard Kipling

C. Prince Philip

 

3. “How much time he gains who does not look to see what his neighbor says or does or thinks, but only at what he does himself, to make it just and holy.”

 

A. Marcus Aurelius

B. Ward Cleaver

C. Lisa Lampanelli

 

4. “It doesn’t take much to see that the problems of three little people doesn’t add up to a hill of beans in this crazy world. Someday you’ll understand that. Now, now… Here’s looking at you kid.”

 

A. Jimmy Stewart

B. Humphrey Bogart

C. John Belushi

 

5. “Friendship is a pretty full-time occupation if you really are friendly with somebody. You can’t have too many friends because then you’re just not really friends.”

 

A. Thomas Edison

B. Bruno Hauptmann

C. Truman Capote

 

6. “History is more or less bunk. It’s tradition. We don’t want tradition. We want to live in the present and the only history that is worth a tinker’s damn is the history we make today.”

 

A. Henry Ford

B. Henry VIII

C. Henry Wadsworth Longfellow

 

7. “The audience was swell. They were so polite they covered their mouths when they yawned.”

 

A. Bashar al-Assad

B. Bob Hope

C. Mike Huckabee

 

8. “The modern mind is in complete disarray. Knowledge has stretched itself to the point where neither the world nor our intelligence can find any foot-hold. It is a fact that we are suffering from nihilism.”

 

A. Leonardo da Vinci

B. Albert Camus

C. Jessica Simpson

 

9. “We’ve begun to long for the pitter-patter of little feet – so we bought a dog. Well, it’s cheaper, and you get more feet.”

 

A. Michelle Duggar

B. Ralph Waldo Emerson

C. Rita Rudner

 

10. “A false friend and a shadow attend only while the sun shines.”

 

A. Benjamin Franklin

B. Nicolaus Copernicus

C. Lamont Cranston

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-C , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“If we had no faults of our own, we would not take so much pleasure in noticing those of others.”

–Francois de La Rochefoucauld, 1613-1680, was a French writer of moralistic maxims.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #413

*QUOTATION QUOTIENT

(Interactive version published February 23, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle.)

 

1. “People who fight fire with fire usually end up with ashes.”

 

A. Abigail Van Buren

B. Warren G. Harding

C. Arthur Ashe

 

2. “My own brain is to me the most unaccountable of machinery – always buzzing, humming, soaring roaring diving, and then buried in mud. And why? What’s this passion for?”

 

A. Martin Short

B. Virginia Woolf

C. Sigmund Freud

 

3. “I find that a great part of the information I have was acquired by looking up something and finding something else on the way.”

 

A. Crawford “Bud” Foy

B. Franklin P. Adams

C. Brandt Snedeker

 

4. “I’ve looked on many women with lust. I’ve committed adultery in my heart many times. God knows I will do this and forgives me.”

 

A. Jimmy Fallon

B. Jimmy Hoffa

C. Jimmy Carter

 

5. “Some people feel the rain. Others just get wet.”

A. Bob Marley

B. Al Roker

C. John Maynard Keynes

 

6. “The Republican form of government is the highest form of government; but because of this it requires the highest type of human nature–a type nowhere at present existing.”

 

A. Herbert Spencer

B. Gene Autry

C. Ronald Reagan

 

7. “The world doesn’t make sense, so why should I paint pictures that do?”

 

A. Charles Lindbergh

B. Norman Rockwell

C. Pablo Picasso

 

8. “If you hide your ignorance, no one will hit you and you’ll never learn.”

 

A. Ray Romano

B. Rachael Ray

C. Ray Bradbury

 

9. “You can’t blame a writer for what the characters say.”

 

A. Allen Ginsberg

B. Truman Capote

C. William Shakespeare

 

10. “The best way to predict your future is to create it.”

 

A. Abraham Lincoln

B. Marty McFly

C. Sandro Botticelli

 

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-B , 4-C , 5-A , 6-A , 7-C , 8-C , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Take nothing but memories, leave nothing but footprints!”

― Chief Seattle

 (Chief Seattle, 1780-1866, led several Puget Sound tribes. The city in Washington state was named after him.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #337

*Quotation Quotient

  (Published September 8, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “It’s a recession when your neighbor loses his job; it’s a depression when you lose your own.”

A. Harry S. Truman

B. Boris Yeltsin

C. Milton Friedman

2. “And in the end, through the long ages of our quest for light, it will be found that truth is still mightier than the sword.”

A. J.R.R. Tolkien

B. Gen. Douglas MacArthur

C. Frank Zappa

3. “For the first time in the history of the world, every human being is now subjected to contact with dangerous chemicals, from the moment of conception until death.”

A. Rachel Carson

B. Leonardo da Vinci

C. Neil deGrasse Tyson

4. “I have striven not to laugh at human actions, not to weep at them, nor to hate them, but to understand them.”

A. Oprah Winfrey

B. Lisa Lampanelli

C. Baruch Spinoza

5. “Sometimes when I think how good my book can be, I can hardly breathe.”

A. Truman Capote

B. Stephen King

C. Newt Gingrich

6. “A slender acquaintance with the world must convince every man that actions, not words, are the true criterion of the attachment of friends.”

A. Booker T. Washington

B. Denzel Washington

C. George Washington

7. “Don’t be afraid to feel as angry or as loving as you can, because when you feel nothing, it’s just death.”

A. Lena Horne

B. Carroll O’Connor

C. Benjamin Franklin

8. “I am an invisible man…. I am a man of substance, of flesh and bone, fiber and liquids — and I might even be said to possess a mind. I am invisible, understand, simply because people refuse to see me.”

A. Harry Potter

B. Ralph Ellison

C. Rodney Dangerfield

9. “All Moanday, Tearday, Wailsday, Thumpsday, Frightday, Shatterday.”

A. James Franco

B. James Taylor

C. James Joyce

10. “If the solution to a problem of absolute disagreement extends to a call for bloodshed, then neither party has demonstrated the intelligence to formulate the question properly.”

A. John Steinbeck

B. Mahatma Gandhi

C. Sen. Ted Cruz

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-C , 5-A , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “Truth exists, only falsehood has to be invented.”–  Georges Braque

 (Braque, 1882-1963,  a French painter and scultptor, helped develop Cubism.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?