Tag Archives: Ray Bradbury

What’s Your QQ*? #413

*QUOTATION QUOTIENT

(Interactive version published February 23, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle.)

 

1. “People who fight fire with fire usually end up with ashes.”

 

A. Abigail Van Buren

B. Warren G. Harding

C. Arthur Ashe

 

2. “My own brain is to me the most unaccountable of machinery – always buzzing, humming, soaring roaring diving, and then buried in mud. And why? What’s this passion for?”

 

A. Martin Short

B. Virginia Woolf

C. Sigmund Freud

 

3. “I find that a great part of the information I have was acquired by looking up something and finding something else on the way.”

 

A. Crawford “Bud” Foy

B. Franklin P. Adams

C. Brandt Snedeker

 

4. “I’ve looked on many women with lust. I’ve committed adultery in my heart many times. God knows I will do this and forgives me.”

 

A. Jimmy Fallon

B. Jimmy Hoffa

C. Jimmy Carter

 

5. “Some people feel the rain. Others just get wet.”

A. Bob Marley

B. Al Roker

C. John Maynard Keynes

 

6. “The Republican form of government is the highest form of government; but because of this it requires the highest type of human nature–a type nowhere at present existing.”

 

A. Herbert Spencer

B. Gene Autry

C. Ronald Reagan

 

7. “The world doesn’t make sense, so why should I paint pictures that do?”

 

A. Charles Lindbergh

B. Norman Rockwell

C. Pablo Picasso

 

8. “If you hide your ignorance, no one will hit you and you’ll never learn.”

 

A. Ray Romano

B. Rachael Ray

C. Ray Bradbury

 

9. “You can’t blame a writer for what the characters say.”

 

A. Allen Ginsberg

B. Truman Capote

C. William Shakespeare

 

10. “The best way to predict your future is to create it.”

 

A. Abraham Lincoln

B. Marty McFly

C. Sandro Botticelli

 

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-B , 4-C , 5-A , 6-A , 7-C , 8-C , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Take nothing but memories, leave nothing but footprints!”

― Chief Seattle

 (Chief Seattle, 1780-1866, led several Puget Sound tribes. The city in Washington state was named after him.)

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #349

*Quotation Quotient

  (Published December 1, 2013 in the Monterey County Herald.)

 

1. “Sometimes you just have to jump out the window and grow wings on the way down.”

A. Ray Bradbury       

B. Orville Wright

C. Millard Fillmore

 

2. “Fighting is like champagne. It goes to the heads of cowards as quickly as of heroes. Any fool can be brave on a battlefield when it’s be brave or else be killed.”

A. Margaret Mitchell

B. Joni Mitchell

C. Dennis Mitchell

 

3. “Shall I compare thee to a summer’s day?/ Thou art more lovely and more temperate:/ Rough winds do shake the darling buds of May,/ And summer’s lease hath all too short a date.”

A. Robert Louis Stevenson

B. Elizabeth Barrett Browning

C. William Shakespeare

 

4. “The wise are instructed by reason, average minds by experience, the stupid by necessity and the brute by instinct.”

A. Jennifer Lawrence

B. Marcus Tullius Cicero

C. Silvio Berlusconi

 

5. “I have very simple tastes. I’m always satisfied by the best.”

A. Olivia Wilde

B. Oscar Wilde

C. Larry Wilde

 

6. “France has neither winter nor summer nor morals–apart from these drawbacks it is a fine country.”

A. François Hollande

B. Arthur Frommer

C. Mark Twain

 

7. “If you think it’s hard to meet new people, try picking up the wrong golf ball.”

A. Tiger Woods

B. Jack Lemmon

C. Ann Landers

 

8. “A man ought to read just as inclination leads him; for what he reads as a task will do him little good.”

A. Samuel Johnson

B. Art Garfunkel

C. Evelyn Wood

 

9. “Spare the rod and spoil the child.”

A. James Dobson

B. Rod Stewart

C. Samuel Butler

 

10. “I’m living so far beyond my income that we may almost be said to be living apart.”

A. E.E. Cummings

B. George Soros

C. Clyde Barrow

 

Answers: 1-A, 2-A , 3-C , 4-B , 5-B , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 

“One machine can do the work of fifty ordinary men. No machine can do the work of one extraordinary man. ” ― Elbert Hubbard

 (Hubbard, 1856-1915, was an American writer, publisher and philosopher.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #247

BONUS QUOTE OF THE DAY

Murphy’s Love Laws: “Any ‘Why’ question, has no answer, and if it does, that answer is not logical.” – Edward Murphy

 (Murphy, 1918-1990, was an aerospace engineer who originated Murphy’s Law: “Anything that can go wrong will go wrong.”)

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations