What’s Your QQ*? #413


(Interactive version published February 23, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle.)


1. “People who fight fire with fire usually end up with ashes.”


A. Abigail Van Buren

B. Warren G. Harding

C. Arthur Ashe


2. “My own brain is to me the most unaccountable of machinery – always buzzing, humming, soaring roaring diving, and then buried in mud. And why? What’s this passion for?”


A. Martin Short

B. Virginia Woolf

C. Sigmund Freud


3. “I find that a great part of the information I have was acquired by looking up something and finding something else on the way.”


A. Crawford “Bud” Foy

B. Franklin P. Adams

C. Brandt Snedeker


4. “I’ve looked on many women with lust. I’ve committed adultery in my heart many times. God knows I will do this and forgives me.”


A. Jimmy Fallon

B. Jimmy Hoffa

C. Jimmy Carter


5. “Some people feel the rain. Others just get wet.”

A. Bob Marley

B. Al Roker

C. John Maynard Keynes


6. “The Republican form of government is the highest form of government; but because of this it requires the highest type of human nature–a type nowhere at present existing.”


A. Herbert Spencer

B. Gene Autry

C. Ronald Reagan


7. “The world doesn’t make sense, so why should I paint pictures that do?”


A. Charles Lindbergh

B. Norman Rockwell

C. Pablo Picasso


8. “If you hide your ignorance, no one will hit you and you’ll never learn.”


A. Ray Romano

B. Rachael Ray

C. Ray Bradbury


9. “You can’t blame a writer for what the characters say.”


A. Allen Ginsberg

B. Truman Capote

C. William Shakespeare


10. “The best way to predict your future is to create it.”


A. Abraham Lincoln

B. Marty McFly

C. Sandro Botticelli



Answers: 1-A, 2-B , 3-B , 4-C , 5-A , 6-A , 7-C , 8-C , 9-B , 10-A


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



 “Take nothing but memories, leave nothing but footprints!”

― Chief Seattle

 (Chief Seattle, 1780-1866, led several Puget Sound tribes. The city in Washington state was named after him.)








Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s