Tag Archives: Herbert Spencer

What’s Your QQ*? #413

*QUOTATION QUOTIENT

(Interactive version published February 23, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle.)

 

1. “People who fight fire with fire usually end up with ashes.”

 

A. Abigail Van Buren

B. Warren G. Harding

C. Arthur Ashe

 

2. “My own brain is to me the most unaccountable of machinery – always buzzing, humming, soaring roaring diving, and then buried in mud. And why? What’s this passion for?”

 

A. Martin Short

B. Virginia Woolf

C. Sigmund Freud

 

3. “I find that a great part of the information I have was acquired by looking up something and finding something else on the way.”

 

A. Crawford “Bud” Foy

B. Franklin P. Adams

C. Brandt Snedeker

 

4. “I’ve looked on many women with lust. I’ve committed adultery in my heart many times. God knows I will do this and forgives me.”

 

A. Jimmy Fallon

B. Jimmy Hoffa

C. Jimmy Carter

 

5. “Some people feel the rain. Others just get wet.”

A. Bob Marley

B. Al Roker

C. John Maynard Keynes

 

6. “The Republican form of government is the highest form of government; but because of this it requires the highest type of human nature–a type nowhere at present existing.”

 

A. Herbert Spencer

B. Gene Autry

C. Ronald Reagan

 

7. “The world doesn’t make sense, so why should I paint pictures that do?”

 

A. Charles Lindbergh

B. Norman Rockwell

C. Pablo Picasso

 

8. “If you hide your ignorance, no one will hit you and you’ll never learn.”

 

A. Ray Romano

B. Rachael Ray

C. Ray Bradbury

 

9. “You can’t blame a writer for what the characters say.”

 

A. Allen Ginsberg

B. Truman Capote

C. William Shakespeare

 

10. “The best way to predict your future is to create it.”

 

A. Abraham Lincoln

B. Marty McFly

C. Sandro Botticelli

 

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-B , 4-C , 5-A , 6-A , 7-C , 8-C , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Take nothing but memories, leave nothing but footprints!”

― Chief Seattle

 (Chief Seattle, 1780-1866, led several Puget Sound tribes. The city in Washington state was named after him.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ* #385

*QUOTATION QUOTIENT

(Published August 10, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “I don’t trust people who don’t love themselves and tell me, ‘I love you.’ … There is an African saying which is: Be careful when a naked person offers you a shirt.”

 

A. Clarence Thomas

B. Shirley MacLaine

C. Maya Angelou

 

2. “We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.”

 

A. Casey Kasem

B. Oscar Wilde

C. Edwin Hubble

 

3. “Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers.”

 

A. Aristotle

B. Bernie Sanders

C. Benito Mussolini

 

4. “Driving that train, high on cocaine/ Casey Jones you’d better watch your speed/ Trouble ahead, trouble behind/ And you know that notion/  just crossed my mind.

 

A. Billy Joel

B. The O’Jays

C. Grateful Dead

 

5. “All progress has resulted from people who took unpopular positions.”

 

A. Galileo Galilei

B. Joan Rivers

C. Adlai E. Stevenson

 

6. “We expect more of ourselves than we have any right to.”

 

A. LeBron James

B. Oliver Wendell Holmes Jr.

C. William McKinley

 

7. “There is a certain relief in change, even though it be from bad to worse; as I have found in traveling in a stage coach, that it is often a comfort to shift one’s position and be bruised in a new place.”

 

A. Howard Stern

B. Washington Irving

C. Billy the Kid

 

8. “Absolute morality is the regulation of conduct in such a way that pain shall not be inflicted.”

 

A. Herbert Spencer

B. Dick Cheney

C. Jeffrey Dahmer

 

9. “The only thing I regret about my past is the length of it. If I had to live my life again I’d make all the same mistakes – only sooner.”

 

A. Rosalynn Carter

B. John Denver

C. Tallulah Bankhead

 

10. “[A] quotation is a handy thing to have about, saving one the trouble of thinking for oneself, always a laborious business.”

 

A. A.A. Milne

B. J. Edgar Hoover

C. Jon Stewart

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-C , 5-C , 6-B , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Man’s capacity for justice makes democracy possible, but man’s inclination to injustice makes democracy necessary.” ― Reinhold Niebuhr

Niebuhr, 1892-1971, a theolo gian and social activist, authored the Serenity Prayer. )

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?