Tag Archives: Edgar Allan Poe

What’s Your Quotation Quotient? #447

Published October 25, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


Special Halloween Edition

1. “The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.”

A. Pablo Picasso

B. H. P. Lovecraft

C. Jimmy Durante

2. “My candle was nearly burnt out, when, by the glimmer of the half-extinguished light, I saw the dull yellow eye of the creature open.”

A. Mary Shelley

B. Marilyn Monroe

C. Fay Wray

3. “Charlie Brown is the one person I identify with. C.B. is such a loser. He wasn’t even the star of his own Halloween special.”

A. Angela Merkel

B. Lincoln Chafee

C. Chris Rock

4. “The thing under my bed waiting to grab my ankle isn’t real. I know that, and I also know that if I’m careful to keep my foot under the covers, it will never be able to grab my ankle.”

A. Stephen Breyer

B. Stephen King

C. Stephen Hawking

5. “On Halloween, the parents sent their kids out looking like me.”

A. Harry S. Truman

B. Rodney Dangerfield

C. Napoleon Bonaparte

6. “A grandmother pretends she doesn’t know who you are on Halloween.”

A. Erma Bombeck

B. Rachael Ray

C. Rudolph Nureyev

7. “Being in a band you can wear whatever you want – it’s like an excuse for Halloween every day.”

A. Gwen Stefani

B. Glenn Miller

C. Justin Trudeau

8. “Double, double toil and trouble;/ Fire burn and cauldron bubble.”

A. Joe Biden

B. Dr. Seuss

C. William Shakespeare

9. “But from that moment on, Hermione Granger became their friend. Because there are somethings you can’t go through in life and become friends, and knocking out a twelve-foot mountain troll is one of them.”

A. C.S. Lewis

B. J. K. Rowling

C. J. D. Salinger

10. “Deep into the darkness peering, long I stood there, wondering, fearing,/ Doubting, dreaming dreams no mortal ever dared to dream before.”

A. Calvin and Hobbes

B. Edgar Allan Poe

C. George Bernard Shaw

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-B , 5-B , 6-A, 7-A , 8-C , 9-B , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Halloween wraps fear in innocence, as though it were a slightly sour sweet. Let terror, then, be turned into a treat…”

-Nicholas Gordon, b. 1940, is an American poet.

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #411

*QUOTATION QUOTIENT

(Interactive version published February 8, 2015 at Montereyherald.com.)

 

1. “Try to be a rainbow in someone’s cloud.”

 

A. LaVar Burton

B. Maya Angelou

C. Lindsey Graham

 

2. “The moment you doubt whether you can fly, you cease for ever to be able to do it.”

 

A. “Superman”

B. “Peter Pan”

C. “E.T.”

 

3. “The whole point about corruption in politics is that it can’t be done, or done properly, without a bipartisan consensus.”

 

A. Christopher Hitchens

B. Ted Kennedy

C. Nikola Tesla

 

4. “Anything that gets your blood racing is probably worth doing.”

 

A. Marshawn Lynch

B. Billy Graham

C. Hunter S. Thompson

 

5. “We are working together to establish a process that honors a terminally ill patient’s right to make informed decisions about dying, including an individual’s option to reduce suffering by taking aid-in-dying medication.”

 

A. Sarah Palin

B. Sen. Bill Monning

C. Arnold Swarzenegger

 

6. “Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”

 

A. Pete Rose

B. Henry Kissinger

C. Mark Twain

 

7. “Years of love have been forgot, In the hatred of a minute.”

 

A. Edgar Allan Poe

B. Gerald Ford

C. Pete Carroll

 

8. “When I was a child my mother said to me, ‘If you become a soldier, you’ll be a general. If you become a monk, you’ll be the pope.’ Instead I became a painter and wound up as Picasso.”

 

A. Grandma Moses

B. Pablo Picasso

C. Henri de Toulouse-Lautrec

 

9. “In 5-billion years the Sun will expand & engulf our orbit as the charred ember that was once Earth vaporizes. Have a nice day.”

 

A. Neil deGrasse Tyson

B. Clint Eastwood

C. Jim Vanderzwaan

 

10. “Why fit in when you were born to stand out?”

 

A. Dr. Spock

B. Dr. Seuss

C. Dr. Oz

 

 

 

Answers: 1-B, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

“You don’t need another human being to make your life complete, but let’s be honest. Having your wounds kissed by someone who doesn’t see them as disasters in your soul but cracks to put their love into is the most calming thing in this world.” – Emery Allen

 (Allen wrote a book of poetry titled “Become.”)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #384

*QUOTATION QUOTIENT

(Published August 3, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Many a true word is spoken in jest.”

 

A. Johnny Carson

B. Geoffrey Chaucer

C. Che Guevara

 

2. “These are the times that try men’s souls: The summer soldier and the sunshine patriot will, in this crisis, shrink from the service of his country; but he that stands by it now, deserves the love and thanks of man and woman.”

 

A. Abraham Lincoln

B. John Hancock

C. Thomas Paine

 

3. “There are no facts, only interpretations.”

 

A. Friedrich Nietzsche

B. Buster Posey

C. Bill O’Reilly

 

4. “When meditating over a disease, I never think of finding a remedy for it, but, instead a means of preventing it.”

 

A. Bill Gates

B. Louis Pasteur

C. Doogie Howser

 

5. “All that we see or seem/ Is but a dream within a dream.”

 

A. Edgar Allan Poe

B. Sigmund Freud

C. Carrie Underwood

 

6. “You may say I’m a dreamer/ But I’m not the only one.”

 

A. Ringo Starr

B. Bruno Mars

C. John Lennon

 

7. “I have sacrificed everything in my life that I consider precious to advance the political career of my husband.”

 

A. Hillary Clinton

B. Pat Nixon

C. Sarah Palin

 

8. “The price of apathy towards public affairs is to be ruled by evil men.”

 

A. Milton Berle

B. Plato

C. John Boehner

 

9. “One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them.”

 

A. J.R.R. Tolkien

B. J.D. Salinger

C. J.K. Rowling

 

10. “If God were alive today, He’d be an atheist.”

 

A. Billy Graham

B. Franklin D. Roosevelt

C. Kurt Vonnegut

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-C , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar

6-7–QQ = Literate

4-5–Q = Semi-Literate

0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Pretend that every single person you meet has a sign around his or her neck that says ‘Make Me Feel Important.’ Not only will you succeed in sales, you will succeed in life.” – Mary Kay Ash

 (Ash, 1918-2001, founded Mary Kay Cosmetics.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #378

*QUOTATION QUOTIENT

(Published June 22, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “If your train’s on the wrong track every station you come to is the wrong station.”

A. Sir Isaac Newton

B. Bernard Malamud

C. Casey Jones

 

2. “Most people would sooner die than think; in fact, they do so.”

A. Bertrand Russell

B. Auguste Rodin

C. Henry Kissinger

 

3. “Quoth the Raven ‘Nevermore.’”

A. Edgar Allan Poe

B. Edgar Cayce

C. Edgar Degas

 

4. “It’s easier to fool people than to convince them that they have been fooled.”

A. Lex Luthor

B. Mark Twain

C. Andrew Jackson

 

5. “If you have built castles in the air, your work need not be lost; that is where they should be. Now put the foundations under them.”

A. Rube Goldberg

B. William Randolph Hearst

C. Henry David Thoreau

 

6. “The smart way to keep people passive and obedient is to strictly limit the spectrum of acceptable opinion, but allow very lively debate within that spectrum.”

A. David Gregory

B. Noam Chomsky

C. Lucille Ball

 

7. “Acting is the most minor of gifts and not a very high-class way to earn a living. After all, Shirley Temple could do it at the age of four.”

A. Katharine Hepburn

B. Bill “Bojangles” Robinson

C. Drew Barrymore

 

8. “What should you do when you see an endangered animal that is eating an endangered plant?”

A. Boz Scaggs

B. Neil deGrasse Tyson

C. George Carlin

 

9. “It’s my party, and I’ll cry if I want to.”

A. Frank Gore

B. Al Gore

C. Lesley Gore

 

10. “Keep your feet on the ground and keep reaching for the stars.”

A. Carl Sagan

B. Casey Kasem

C. George Washington

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-B , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “One can judge a civilization by the way it treats its women.” – Helen Foster Snow

(Snow, 1907-1997, was an American journalist who lived and reported from China in the turbulent 1930s.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, Uncategorized, What's Your QQ?