What’s Your QQ*? #411


(Interactive version published February 8, 2015 at Montereyherald.com.)


1. “Try to be a rainbow in someone’s cloud.”


A. LaVar Burton

B. Maya Angelou

C. Lindsey Graham


2. “The moment you doubt whether you can fly, you cease for ever to be able to do it.”


A. “Superman”

B. “Peter Pan”

C. “E.T.”


3. “The whole point about corruption in politics is that it can’t be done, or done properly, without a bipartisan consensus.”


A. Christopher Hitchens

B. Ted Kennedy

C. Nikola Tesla


4. “Anything that gets your blood racing is probably worth doing.”


A. Marshawn Lynch

B. Billy Graham

C. Hunter S. Thompson


5. “We are working together to establish a process that honors a terminally ill patient’s right to make informed decisions about dying, including an individual’s option to reduce suffering by taking aid-in-dying medication.”


A. Sarah Palin

B. Sen. Bill Monning

C. Arnold Swarzenegger


6. “Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”


A. Pete Rose

B. Henry Kissinger

C. Mark Twain


7. “Years of love have been forgot, In the hatred of a minute.”


A. Edgar Allan Poe

B. Gerald Ford

C. Pete Carroll


8. “When I was a child my mother said to me, ‘If you become a soldier, you’ll be a general. If you become a monk, you’ll be the pope.’ Instead I became a painter and wound up as Picasso.”


A. Grandma Moses

B. Pablo Picasso

C. Henri de Toulouse-Lautrec


9. “In 5-billion years the Sun will expand & engulf our orbit as the charred ember that was once Earth vaporizes. Have a nice day.”


A. Neil deGrasse Tyson

B. Clint Eastwood

C. Jim Vanderzwaan


10. “Why fit in when you were born to stand out?”


A. Dr. Spock

B. Dr. Seuss

C. Dr. Oz




Answers: 1-B, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-A , 10-B


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



“You don’t need another human being to make your life complete, but let’s be honest. Having your wounds kissed by someone who doesn’t see them as disasters in your soul but cracks to put their love into is the most calming thing in this world.” – Emery Allen

 (Allen wrote a book of poetry titled “Become.”)









Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s