What’s Your QQ*? #415

(Published March 8, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


1. “Those who are too smart to engage in politics are punished by being governed by those who are dumber.”


A. Plato

B. Sarah Palin

C. Auguste Rodin


2.  “The world itself is but a large prison,out of which some are daily led to execution.”


A. Sir Edmund Hillary

B. Sir Paul McCartney

C. Sir Walter Raleigh


3. “A baby is God’s opinion that life should go on.”


A. Carl Sandburg

B. Britney Spears

C. John Dillinger


4. “Faithless is he that says farewell when the road darkens.”


A. L. Frank Baum

B. J.R.R. Tolkien

C. J.D. Salinger


5. “Nothing stinks like a pile of unpublished writing.”


A. Sylvia Browne

B. Sylvia Plath

C. Sylvia Panetta


6. “Take a music bath once or twice a week for a few seasons, and you will find that it is to the soul what the water bath is to the body.”


A. Ludwig van Beethoven

B. Jack Nicholson

C. Oliver Wendell Holmes


7. “A President’s hardest task is not to do what is right, but to know what is right.”


A. Lyndon B. Johnson

B. Al Gore

C. Millard Fillmore


8. “Lives of great men all remind us/ We can make our lives sublime,/

And, departing, leave behind us/ Footprints on the sands of time.”


A. John Lennon

B. Henry Wadsworth Longfellow

C. John Steinbeck


9. “I was walking down the street wearing glasses when the prescription ran out.”


A. Steven Wright

B. Benjamin Franklin

C. Mr. Magoo


10. “If you want to assert a truth, first make sure it’s not just an opinion that you desperately want to be true.”


A. Neil Patrick Harris

B. Neil Diamond

C. Neil deGrasse Tyson


Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-A , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



 “We are probably nearing the limit of all we can know about astronomy.” -Simon Newcomb (1888)

 (Newcomb, 1835-1909, was a Canadian-American astronomer and mathematician, and co-founder of  the American Astronomical Society.)









Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s