What’s Your Quotation Quotient? #444

Published October 4, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)



1. “When the well is dry, we know the worth of water.”


A. Benjamin Franklin

B. Jerry Brown

C. Michael Phelps


2. “It is impossible to live without failing at something unless you live so cautiously that you might as well not have lived at all, in which case you have failed by default.”


A. Miley Cyrus

B. J.K. Rowling

C. J. Edgar Hoover


3. “A man who does not read good books has no advantage over the man who can’t read them.”


A. Mark Twain

B. Jacques Cousteau

C. Raúl Castro


4. “I dream of a world where the truth is what shapes people’s politics, rather than politics shaping what people think is true.”


A. Rick Santorum

B. Trevor Noah

C. Neil deGrasse Tyson


5. “An optimist thinks that this is the best possible world. A pessimist fears that this is true.”


A. Robert Downey Jr.

B. Robert Oppenheimer

C. Robert Pattinson


6. “You have to be odd to be number one.”


A. Dr. Seuss

B. Stephen Hawking

C. Donald Trump


7. “No one shall give or receive a present, either during a candidacy or during or after a term of office.”


A. John Boehner

B. Conan O’Brien

C. Cicero


8. “The grand show is eternal. It is always sunrise somewhere; the dew is never all dried at once; a shower is forever galling; vapor is ever rising. Eternal sunrise, eternal sunset, eternal dawn and gloaming, on sea and continents and islands, each in its turn, as the round earth rolls.”


A. Ogden Nash

B. John Muir

C. Janet Reno


9. “Crash programs fail because they are based on the theory that, with nine women pregnant, you can get a baby in a month.”


A. Wernher von Braun

B. Mario Andretti

C. Yoko Ono


10. “Dancing is a perpendicular expression of a horizontal desire.”


A. George Zimmerman

B. George Washington

C. George Bernard Shaw



Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A, 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“Whether four years of strenuous attention to football and fraternities is the best preparation for professional work has never been seriously investigated.”

–Robert Maynard Hutchins, 1899-1977, a reform-minded American educator, served as president and chancellor of the University of Chicago.










Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s