What’s Your QQ*? #363

*Quotation Quotient

(Published March 9, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “Death, taxes and childbirth! There’s never any convenient time for any of them.”

A. Thomas Jefferson

B. Pink

C. Margaret Mitchell


2. “You campaign in poetry. You govern in prose.”

A. Elizabeth Barrett Browning

B. Mario Cuomo

C. Richard Nixon


3. “Wherever a man goes, men will pursue him and paw him with their dirty institutions, and, if they can, constrain him to belong to their desperate odd-fellow society.”

A. Henry David Thoreau

B. Jimmy Fallon

C. Salvador Dali


4. “You don’t need a weatherman to know which way the wind blows.”

A. Jack Kerouac

B. Willard Scott

C. Bob Dylan


5. “Patriotism is the last refuge of a scoundrel.”

A. Earvin “Magic” Johnson

B. Lyndon Johnson

C. Samuel Johnson


6. “Consistency is the last refuge of the unimaginative.”

A. Oscar Wilde

B. Nat King Cole

C. Calvin Coolidge


7. “Show me a good and gracious loser and I will show you a failure.”

A. John Wooden

B. Knute Rockne

C. Charlie Chaplin


8. “[It is] forbidden to ever make peace with a monarch, a prince or a people who have not submitted.”

A. Genghis Khan

B. Robert E. Lee

C. Barack Obama


9. “The only time a woman really succeeds in changing a man is when he’s a baby.”

A. Natalie Wood

B. William McKinley

C. Princess Diana


10. “Science has explained nothing; the more we know the more fantastic the world becomes and the profounder the surrounding darkness.”

A. Benjamin Franklin

B. Aldous Huxley

C. Ellen DeGeneres


Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-C , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


 “The important question is not, what will yield to man a few scattered pleasures, but what will render his life happy on the whole amount.”

– Joseph Addison

 (Addison, 1672-1719, was an English politician and writer.)


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s