Tag Archives: Marcus Tullius Cicero

What’s Your QQ*? #349

*Quotation Quotient

  (Published December 1, 2013 in the Monterey County Herald.)

 

1. “Sometimes you just have to jump out the window and grow wings on the way down.”

A. Ray Bradbury       

B. Orville Wright

C. Millard Fillmore

 

2. “Fighting is like champagne. It goes to the heads of cowards as quickly as of heroes. Any fool can be brave on a battlefield when it’s be brave or else be killed.”

A. Margaret Mitchell

B. Joni Mitchell

C. Dennis Mitchell

 

3. “Shall I compare thee to a summer’s day?/ Thou art more lovely and more temperate:/ Rough winds do shake the darling buds of May,/ And summer’s lease hath all too short a date.”

A. Robert Louis Stevenson

B. Elizabeth Barrett Browning

C. William Shakespeare

 

4. “The wise are instructed by reason, average minds by experience, the stupid by necessity and the brute by instinct.”

A. Jennifer Lawrence

B. Marcus Tullius Cicero

C. Silvio Berlusconi

 

5. “I have very simple tastes. I’m always satisfied by the best.”

A. Olivia Wilde

B. Oscar Wilde

C. Larry Wilde

 

6. “France has neither winter nor summer nor morals–apart from these drawbacks it is a fine country.”

A. François Hollande

B. Arthur Frommer

C. Mark Twain

 

7. “If you think it’s hard to meet new people, try picking up the wrong golf ball.”

A. Tiger Woods

B. Jack Lemmon

C. Ann Landers

 

8. “A man ought to read just as inclination leads him; for what he reads as a task will do him little good.”

A. Samuel Johnson

B. Art Garfunkel

C. Evelyn Wood

 

9. “Spare the rod and spoil the child.”

A. James Dobson

B. Rod Stewart

C. Samuel Butler

 

10. “I’m living so far beyond my income that we may almost be said to be living apart.”

A. E.E. Cummings

B. George Soros

C. Clyde Barrow

 

Answers: 1-A, 2-A , 3-C , 4-B , 5-B , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 

“One machine can do the work of fifty ordinary men. No machine can do the work of one extraordinary man. ” ― Elbert Hubbard

 (Hubbard, 1856-1915, was an American writer, publisher and philosopher.)

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #274

Published June 24, 2012 in the Monterey County Herald.

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“Half the work that is done in this world is to make things appear what they are not.” — E.R. Beadle

 (The Rev. E. R. Beadle, 1812-1879, was a Presbyterian minister.)

 


 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes