What’s Your Quotation Quotient? #455

Published December 20, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


1. “Christmas begins about the first of December with an office party and ends when you finally realize what you spent, around April fifteenth of the next year.”


A. P. J. O’Rourke

B. Wolf Blitzer

C. H & R Block


2. “I want to be read by people who feel like reading my books. Not by celebrity collectors.”


A. Bill O’Reilly

B. William Shakespeare

C. John-Paul Sartre


3. “It is easier to build strong children than to repair broken men.”


A. Stephen A. Douglas

B. Frederick Douglass

C. Kirk Douglas


4. “Any man’s death diminishes me, because I am involved in Mankind; And therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee.”


A. John Donne

B. Quasimodo

C. Rod Stewart


5. “One thing I learned from drinking is that if you ever go Christmas caroling, you should go with a group of people. And also go in mid-December.”


A. Louis XIV

B. Louis Armstrong

C. Louis C.K.


6. “My constituency is the desperate, the damned, the disinherited, the disrespected and the despised.”


A. Jesse Jackson

B. Mike Huckabee

C. Darth Vader


7. “It takes your enemy and your friend, working together, to hurt you to the heart: the one to slander you and the other to get the news to you.”


A. Ron Howard

B. Mark Twain

C. Walter Cronkite


8. “We take care of our health, we lay up money, we make our roof tight and our clothing sufficient, but who provides wisely that he shall not be wanting the best property of all — friends?”


A. Jennifer Aniston

B. Saddam Hussein

C. Ralph Waldo Emerson


9. “Exaggeration is truth that has lost its temper.”


A. Kahlil Gibran

B. Sigmund Freud

C. Rudy Giuliani


10. “The two most joyous times of the year are Christmas morning and the end of school.”


A. Alice Liddell

B. Alice Cooper

C. Alice B. Toklas



Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-C , 6-A , 7-B , 8-C , 9-A , 10-B


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“Christmas gift suggestions: To your enemy, forgiveness. To an opponent, tolerance. To a friend, your heart. To a customer, service. To all, charity. To every child, a good example. To yourself, respect.”

– Oren Arnold, 1900-1980,was an Arizona editor and writer.




Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s