Tag Archives: Calvin and Hobbes

What’s Your Quotient Quotient? #428

Published June 5-7, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “Your soul is oftentimes a battlefield, upon your reason and your

judgment wage war against your passion and your appetite.”

A. Pat Benatar

B. Douglas MacArthur

C. Kahlil Gibran

2. “I think we dream so we don’t have to be apart so long. If we’re in each other’s dreams, we can play together all night.”

A. Calvin and Hobbes

B. Peanuts

C. Romeo and Juliet

3. “Liberty means responsibility. That is why most men dread it.”

A. George Bernard Shaw

B. Spiro Agnew

C. Patrick Henry

4. “Ah, my poor countrymen! Yankees and Dollars have such inextricable association that the words ought to rhyme.”

A. Ralph Nader

B. Ralph Waldo Emerson

C. Ralph Kramden

5. “Concern for the man himself and his fate must always form the chief interest of all technical endeavors….Never forget this in the midst of your diagrams and equations.”

A. Stephen Hawking

B. Britney Spears

C. Albert Einstein

6. “There was a little girl,/  Who had a little curl,/  Right in the middle of her forehead./  When she was good,/  She was very good indeed,/  But when she was bad she was horrid.”

A. Henry Wadsworth Longfellow

B. John Oliver

C. Daddy Warbucks

7. “I never found a companion that was so companionable as solitude.”

A. Sir Isaac Newton

B. Henry David Thoreau

C. Donald Trump

8. “Fire is the Sun unwinding from the tree’s log… When the log fire pop-sparks, it is letting go a very sunny day long ago, and doing so in a hurry.”

A. R. Buckminster Fuller

B. Galileo

C. Morley Safer

9. “Throw your dreams into space like a kite, and you do not know what it will bring back, a new life, a new friend, a new love, a new country.”

A. Walt Disney

B. Anais Nin

C. Harry S. Truman

10. “The first symptom of true love in a man is timidity, in a young woman, boldness.”

A. Victor Hugo

B. Serena Williams

C. Mahatma Gandhi

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A , 9-B , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master    

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“We rarely think people have good sense unless they agree with us.”

–François de La Rochefoucauld, 1613-1680, was a French author of maxims and memoirs.

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #347

*Quotation Quotient

  (Published November 17, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “We think our civilization near its meridian, but we are yet only at the cock-crowing and the morning star. In our barbarous society the influence of character is in its infancy.”

 A. Toronto Mayor Rob Ford

B. Ralph Waldo Emerson

C. Confucius

 

2. “Death is no more than passing from one room into another. But there’s a difference for me, you know. Because in that other room I shall be able to see.”

A. Mary Ingalls

B. Chelsea Handler

C. Helen Keller

 

3. “A horse! a horse! my kingdom for a horse!”

A. William Shakespeare

B. Brian Boudreau

C. Gary Stevens

 

4. “What is moral is what you feel good after and what is immoral is what you feel bad after.”

A. J. Edgar Hoover

B. Anthony Weiner

C. Ernest Hemingway

 

5. Los Angeles: “Nineteen suburbs in search of a metropolis.”

A. H.L. Mencken

B. Bill Maher

C. Clark Kent

 

6. “And that’s the way it is.”

A. Edward R. Murrow

B. Walter Cronkite

C. Dina Ruiz Eastwood

 

7. “I hate housework. You make the beds, you wash the dishes and six months later you have to start all over again.”

A. Princess Diana

B. Martha Stewart

C. Joan Rivers

 

8. “The nationalist not only does not disapprove of atrocities committed by his own side, but he has a remarkable capacity for not even hearing about them.”

A. George Orwell

B. Rob Reiner

C. Eric Holder

 

9. “Round up the usual suspects.”

A. “Risky Business”

B. “The Treasure of Sierra Madre”

C. “Casablanca”

 

10. “It’s hard to be religious when certain people are never incinerated by bolts of lightning.”

A. Thomas Hobbes

B. Calvin and Hobbes

C. Joel Osteen

 

Answers:  1-B, 2-C , 3-A , 4-C , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 

“Life isn’t fair, it’s just fairer than death, that’s all.” – William Goldman

 

(Goldman, b. 1931-, is an American novelist, playwright and screenwriter.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?