What’s Your Quotient Quotient? #428

Published June 5-7, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)

1. “Your soul is oftentimes a battlefield, upon your reason and your

judgment wage war against your passion and your appetite.”

A. Pat Benatar

B. Douglas MacArthur

C. Kahlil Gibran

2. “I think we dream so we don’t have to be apart so long. If we’re in each other’s dreams, we can play together all night.”

A. Calvin and Hobbes

B. Peanuts

C. Romeo and Juliet

3. “Liberty means responsibility. That is why most men dread it.”

A. George Bernard Shaw

B. Spiro Agnew

C. Patrick Henry

4. “Ah, my poor countrymen! Yankees and Dollars have such inextricable association that the words ought to rhyme.”

A. Ralph Nader

B. Ralph Waldo Emerson

C. Ralph Kramden

5. “Concern for the man himself and his fate must always form the chief interest of all technical endeavors….Never forget this in the midst of your diagrams and equations.”

A. Stephen Hawking

B. Britney Spears

C. Albert Einstein

6. “There was a little girl,/  Who had a little curl,/  Right in the middle of her forehead./  When she was good,/  She was very good indeed,/  But when she was bad she was horrid.”

A. Henry Wadsworth Longfellow

B. John Oliver

C. Daddy Warbucks

7. “I never found a companion that was so companionable as solitude.”

A. Sir Isaac Newton

B. Henry David Thoreau

C. Donald Trump

8. “Fire is the Sun unwinding from the tree’s log… When the log fire pop-sparks, it is letting go a very sunny day long ago, and doing so in a hurry.”

A. R. Buckminster Fuller

B. Galileo

C. Morley Safer

9. “Throw your dreams into space like a kite, and you do not know what it will bring back, a new life, a new friend, a new love, a new country.”

A. Walt Disney

B. Anais Nin

C. Harry S. Truman

10. “The first symptom of true love in a man is timidity, in a young woman, boldness.”

A. Victor Hugo

B. Serena Williams

C. Mahatma Gandhi

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A , 9-B , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master    

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


“We rarely think people have good sense unless they agree with us.”

–François de La Rochefoucauld, 1613-1680, was a French author of maxims and memoirs.

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s