Tag Archives: Frederick Douglass

What’s Your Quotation Quotient? #471

Published April 17, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version) 

 

1. “He must be very ignorant for he answers every question he is asked.”

 

A. Carmen Miranda

B. Voltaire

C. Larry King

 

2. “How can you govern a country which has two hundred and forty-six varieties of cheese?”

 

A. Charles de Gaulle

B. Christina Applegate

C. David Cameron

 

3. “I’m tired of hearing it said that democracy doesn’t work. Of course it doesn’t work. We are supposed to work it.”

 

A. Alexander Woollcott

B. Karl Marx

C. Lucille Ball

 

4. “The value of money is that with it we can tell any man to go to the devil.”

 

A. C. Everett Koop

B. L. Frank Baum

C. W. Somerset Maugham

 

5. “Look how men live, always precariously balanced between good and bad fortune.”

 

A. Buzz Aldrin

B. Reince Priebus

C. Sophocles

 

6. “If God were alive today, he would have to be an atheist, because the excrement has hit the air-conditioning big time, big time.”

 

A. Pope Francis

B. Kurt Vonnegut

C. Bob Hope

 

7. “If it doesn’t fit, you must acquit.”

 

A. Michael Jackson

B. Lance Ito

C. Johnnie Cochran

 

8. “I didn’t know I was a slave until I found out I couldn’t do the things I wanted.”

 

A. Frederick Douglass

B. Spartacus

C. Gene Autry

 

9. “I live in my dreams — that’s what you sense. Other people live in dreams, but not in their own. That’s the difference.”

 

A. Hermann Goering

B. Hermann Hesse

C. Herman Munster

 

10. “Our constitution protects aliens, drunks and U.S. Senators.”

 

A. George Noory

B. J. Edgar Hoover

C. Will Rogers

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-C , 6-B , 7-C , 8-A, 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Patience is something you admire in the driver behind you, but not in one ahead.”

–Bill McGlashen

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quiz, quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your Quotation Quotient? #455

Published December 20, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “Christmas begins about the first of December with an office party and ends when you finally realize what you spent, around April fifteenth of the next year.”

 

A. P. J. O’Rourke

B. Wolf Blitzer

C. H & R Block

 

2. “I want to be read by people who feel like reading my books. Not by celebrity collectors.”

 

A. Bill O’Reilly

B. William Shakespeare

C. John-Paul Sartre

 

3. “It is easier to build strong children than to repair broken men.”

 

A. Stephen A. Douglas

B. Frederick Douglass

C. Kirk Douglas

 

4. “Any man’s death diminishes me, because I am involved in Mankind; And therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee.”

 

A. John Donne

B. Quasimodo

C. Rod Stewart

 

5. “One thing I learned from drinking is that if you ever go Christmas caroling, you should go with a group of people. And also go in mid-December.”

 

A. Louis XIV

B. Louis Armstrong

C. Louis C.K.

 

6. “My constituency is the desperate, the damned, the disinherited, the disrespected and the despised.”

 

A. Jesse Jackson

B. Mike Huckabee

C. Darth Vader

 

7. “It takes your enemy and your friend, working together, to hurt you to the heart: the one to slander you and the other to get the news to you.”

 

A. Ron Howard

B. Mark Twain

C. Walter Cronkite

 

8. “We take care of our health, we lay up money, we make our roof tight and our clothing sufficient, but who provides wisely that he shall not be wanting the best property of all — friends?”

 

A. Jennifer Aniston

B. Saddam Hussein

C. Ralph Waldo Emerson

 

9. “Exaggeration is truth that has lost its temper.”

 

A. Kahlil Gibran

B. Sigmund Freud

C. Rudy Giuliani

 

10. “The two most joyous times of the year are Christmas morning and the end of school.”

 

A. Alice Liddell

B. Alice Cooper

C. Alice B. Toklas

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-C , 6-A , 7-B , 8-C , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Christmas gift suggestions: To your enemy, forgiveness. To an opponent, tolerance. To a friend, your heart. To a customer, service. To all, charity. To every child, a good example. To yourself, respect.”

– Oren Arnold, 1900-1980,was an Arizona editor and writer.

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes