Tag Archives: Dr. Karl Menninger

What’s Your QQ*? #362

*Quotation Quotient

(Published March 2, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “’Begin at the beginning,’ the King said, very gravely, ‘and go on till you come to the end: then stop.’

A. Lewis Carroll

B. Stephen King

C. Maurice Sendak

 

2. “I often covered more than a hundred sheets of paper with drafts, revisions, rewritings, ravings, doodlings, and intensely concentrated work to construct a single verse.”

A. William Shakespeare

B. Elton John

C. Dylan Thomas

 

3. “A whale ship was my Yale College and my Harvard.”

A. Jules Verne

B. Herman Melville

C. John Kerry

 

4. “The meaning of life is that it stops.”

A. Edgar Allan Poe

B. Franz Kafka

C. Simon Cowell

 

5. “The pupil who is never required to do what he cannot do, never does what he can do.”

A. John Lennon

B. John Hancock

C. John Stuart Mill

 

6. “Man is by nature a political animal.”

A. Nancy Pelosi

B. Aristotle

C. Charlie Sheen

 

7. “Whatever else an American believes or disbelieves about himself, he is absolutely sure he has a sense of humor.”

A. E.B. White

B. Barry White

C. Perry White

 

8. “Money-giving is a very good criterion of a person’s mental health. Generous people are rarely mentally ill people.”

A. Jack Benny

B. Andrew Carnegie

C. Dr. Karl Menninger

 

9. “I joked about every prominent man in my lifetime, but I never met one I didn’t like.”

A. Johnny Carson

B. Will Rogers

C. George Carlin

 

10. “O Captain! my Captain! our fearful trip is done;/ The ship has weather’d every rack, the prize we sought is won.”

A. Mark Twain

B. Mr. Spock

C. Walt Whitman

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-B , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 

“One must live the way one thinks or end up thinking the way one has lived.” – Paul Bourget

(Bourget, 1852-1935, was a French novelist and critic.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #298

Published December 9, 2012 in the Monterey County Herald

Who said?

“Sometimes the road less traveled is less traveled for a reason.”

 

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“Doesn’t it seem some days as though other people were put in the world for no other reason than to aggravate you?” – E. W. Howe

 (Howe, 1853-1937, was a novelist and editor known for his iconoclasm and pessimism.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes