Tag Archives: Dylan Thomas

What’s Your QQ*? #362

*Quotation Quotient

(Published March 2, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “’Begin at the beginning,’ the King said, very gravely, ‘and go on till you come to the end: then stop.’

A. Lewis Carroll

B. Stephen King

C. Maurice Sendak

 

2. “I often covered more than a hundred sheets of paper with drafts, revisions, rewritings, ravings, doodlings, and intensely concentrated work to construct a single verse.”

A. William Shakespeare

B. Elton John

C. Dylan Thomas

 

3. “A whale ship was my Yale College and my Harvard.”

A. Jules Verne

B. Herman Melville

C. John Kerry

 

4. “The meaning of life is that it stops.”

A. Edgar Allan Poe

B. Franz Kafka

C. Simon Cowell

 

5. “The pupil who is never required to do what he cannot do, never does what he can do.”

A. John Lennon

B. John Hancock

C. John Stuart Mill

 

6. “Man is by nature a political animal.”

A. Nancy Pelosi

B. Aristotle

C. Charlie Sheen

 

7. “Whatever else an American believes or disbelieves about himself, he is absolutely sure he has a sense of humor.”

A. E.B. White

B. Barry White

C. Perry White

 

8. “Money-giving is a very good criterion of a person’s mental health. Generous people are rarely mentally ill people.”

A. Jack Benny

B. Andrew Carnegie

C. Dr. Karl Menninger

 

9. “I joked about every prominent man in my lifetime, but I never met one I didn’t like.”

A. Johnny Carson

B. Will Rogers

C. George Carlin

 

10. “O Captain! my Captain! our fearful trip is done;/ The ship has weather’d every rack, the prize we sought is won.”

A. Mark Twain

B. Mr. Spock

C. Walt Whitman

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-B , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 

“One must live the way one thinks or end up thinking the way one has lived.” – Paul Bourget

(Bourget, 1852-1935, was a French novelist and critic.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #341

*Quotation Quotient

  (Published October 6, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “What is a weed? A plant whose virtues have not yet been discovered.”

A. Luther Burbank

B. Charles Dickens

C. Ralph Waldo Emerson

2. “The blindness in human beings… is the blindness with which we all are afflicted in regard to the feelings of creatures and people different from ourselves.”

A. William James

B. Jesse James

C. LeBron James

3. “Every thought I have imprisoned in expression I must free by my deeds.”

A. Hannibal Lecter

B. Kahlil Gibran

C. Harmon Killebrew

4. “An argument always leaves each party convinced that the other has a closed mind.”

A. Harry Reid

B. Dr. Ruth Westheimer

C. Laurence J. Peter

5. “History unfolds itself by strange and unpredictable paths. We have little control over the future and none at all over the past.”

A. H. G. Wells

B. Winston Churchill

C. Judy Garland

6. “The two biggest sellers in any bookstore are the cookbooks and the diet books. The cookbooks tell you how to prepare the food and the diet books tell you how not to eat any of it.”

A. Andy Rooney

B. Mickey Rooney

C. Art Rooney

7. “Do not go gentle into that good night,/ Old age should burn and rave at close of day;/ Rage, rage against the dying of the light.”

A. Maya Angelou

B. Dylan Thomas

C. Jerry Garcia

8. “There are a thousand paths that have never been trodden – a thousand healths and hidden isles of life. Even now man and man’s earth are unexhausted and undiscovered.”

A. Friedrich Nietzsche

B. Justin Timberlake

C. Thomas Edison

9. “Do not think of knocking out another person’s brains because he differs in opinion from you. It would be as rational to knock yourself on the head because you differ from yourself ten years ago.”

A. Napoleon  Bonaparte

B. Chiang Kai-shek

C. Horace Mann

10. “There is no cure for birth and death save to enjoy the interval.”

A. George Lucas

B. George Santayana

C. George Zimmerman

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-C , 5-B , 6-A , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 

“The soul has a taste for goodness, just as the body has an appetite for pleasure.” – Joseph Joubert

 (Joubert, 1754-1824, was a French philosopher and essayist.)

 

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?