Tag Archives: Henrik Ibsen

What’s Your Quotation Quotient? #476

Published May 22, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)

 

1. “The test of a first-rate intelligence is the ability to hold two opposing ideas in mind at the same time and still retain the ability to function.”

 

A. T. Boone Pickens

B. F. Scott Fitzgerald

C. G. Gordon Liddy

 

2. “Nothing is more desirable than to be released from an affliction, but nothing is more frightening than to be divested of a crutch. ”

 

A. James Bond

B. James Dean

C. James Baldwin

 

3. “Hope springs eternal in the human breast.”

 

A. Alexander Pope

B. Malcolm X

C. Bob Hope

 

4. “Clothes make the man. Naked people have little or no influence on society.”

 

A. Mark Twain

B. Lady Godiva

C. Harry S. Truman

 

5. “The test of a man or woman’s breeding is how they behave in a quarrel. “

 

A. Thomas Edison

B. Ralph Kramden

C. George Bernard Shaw

 

6. “The debt is like a crazy aunt we keep down in the basement. All the neighbors know she’s there, but nobody wants to talk about her.”

 

A. W. Somerset Maugham

B. H. Ross Perot

C. L. Frank Baum

 

7. “My husband’s German. Every night I get dressed up as Poland and he invades me.”

 

A. Bette Midler

B. Eleanor Roosevelt

C. Megyn Kelly

 

8. “I am half inclined to think we are all ghosts… It is not only what we have inherited from our fathers and mothers that exists again in us, but all sorts of old dead ideas and all kinds of old dead beliefs and things of that kind.”

 

A. Duke Snider

B. Henrik Ibsen

C. Jimmy Fallon

 

9. “I can’t help detesting my relations. I suppose it comes from the fact that none of us can stand other people having the same faults as ourselves.”

 

A. Oscar de la Renta

B. Oscar Pistorius

C. Oscar Wilde

 

10. “Giving every man a vote has no more made men wise and free than Christianity has made them good.”

 

A. J.K. Rowling

B. H. L. Mencken

C. E. B. White

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-B , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Life is complicated. It starts before we’re ready, it continues while we’re still trying to figure out the point of it. And it ends long before we’ve worked out just what to do.”

― Adrian Tan, b. 1966, is a lawyer and author from Singapore.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #373

*QUOTATION QUOTIENT

(Published May 18, 2014 in the Monterey Herald.)

1. “Man is the only animal that blushes. Or needs to.”

A. Mark Zuckerberg

B. Mark McGwire

C. Mark Twain

 

2. “Cowards die many times before their deaths;/ The valiant never taste of death but once.”

A. William Shakespeare

B. Ernest Hemingway

C. King Arthur

 

3. “A good part of any day in Los Angeles is spent driving, alone, through streets devoid of meaning to the driver, which is one reason the place exhilarates some people, and floods others with an amorphous unease.”

A. Jack Nicholson

B. Joan Didion

C. Mahatma Gandhi

 

4. “History is the long and tragic story of the fact that privileged groups seldom give up their privileges voluntarily.”

A. Martin Luther King, Jr.

B. Queen Elizabeth II

C. Harry Truman

 

 5. “In olden days a glimpse of stocking/ Was looked on as something shocking/ But now, Heaven knows,/ Anything goes.”

A. Natalie Cole

B. Nat King Cole

C. Cole Porter

 

6. “There is no folly of the beast of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.”

A. Charles Manson

B. Herman Melville

C. Dr. Doolittle

 

7. “People who don’t know how to keep themselves healthy ought to have the decency to get themselves buried, and not waste time about it.”

A. Henrik Ibsen

B. Richard Simmons

C. William Howard Taft

 

8. “Middle age is when your age starts to show around your middle.”

A. Drew Barrymore

B. Chris Christie

C. Bob Hope

 

9. “Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught.”

A. Oscar Wilde

B. Arne Duncan

C. Thomas Edison

 

10. “It is quite obvious that the human race has made a queer mess of life on this planet. But as a people we probably harbor seeds of goodness that have lain for a long time waiting to sprout when the conditions are right.”

A. J. K. Rowling

B. E. B. White

C. J. D. Salinger

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-A , 10-B

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Property may be destroyed and money may lose its purchasing power; but, character, health, knowledge and good judgment will always be in demand under all conditions.” – Roger Babson

 (Babson, 1875-1967, an American business educator, writer and statistician, founded three colleges.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?