What’s Your QQ*? #387


(Published August 24, 2014 in the Monterey Herald.)


1. “The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why.”


A. Dr. Benjamin Spock

B. Jackie Gleason

C. Mark Twain


2. “As we advance in life it becomes more and more difficult, but in fighting the difficulties the inmost strength of the heart is developed.”


A. Rick Perry

B. Vincent Van Gogh

C. Michael DeBakey


3. “May your choices reflect your hopes, not your fears.”


A. Richard Nixon

B. Eric Clapton

C. Nelson Mandela


4. “When I was in England I experimented with marijuana a time or two, and I didn’t like it. I didn’t inhale.”


A. Bill Clinton

B. Barack Obama

C. Ronald Reagan


 5. “If liberty means anything at all, it means the right to tell people what they do not want to hear.”


A. Ted Cruz

B. George Orwell

C. Ralph Nader


6. “A successful man is one who can lay a firm foundation with the bricks others have thrown at him.”


A. David Brinkley

B. Aristotle

C. Mick Jagger


7. “Women who seek to be equal with men lack ambition.”


A. King Abdullah of Saudi Arabia

B. George Washington

C. Timothy Leary


8. “The secret to staying young is to live honestly, eat slowly, and lie about your age.”


A. Bruno Mars

B. Lucille Ball

C. Juan Ponce de León


9. “Nothing is impossible, the word itself says ‘I’m possible’!”


A. Audrey Hepburn

B. Wyatt Earp

C. Benjamin Franklin


10. “If you could kick the person in the pants responsible for most of your trouble, you wouldn’t sit for a month.”


A. Socrates

B. Eddie Munster

C. Theodore Roosevelt


Answers: 1-C, 2-B , 3-C , 4-A , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“Heaven has no rage like love to hatred turned/ Nor hell a fury like a woman scorned.” – William Congreve

(Congreve, 1670-1729, was an English poet and dramatist best known for his comic plays.)











Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s