Tag Archives: Bill Clinton

What’s Your QQ*? #387

*QUOTATION QUOTIENT

(Published August 24, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why.”

 

A. Dr. Benjamin Spock

B. Jackie Gleason

C. Mark Twain

 

2. “As we advance in life it becomes more and more difficult, but in fighting the difficulties the inmost strength of the heart is developed.”

 

A. Rick Perry

B. Vincent Van Gogh

C. Michael DeBakey

 

3. “May your choices reflect your hopes, not your fears.”

 

A. Richard Nixon

B. Eric Clapton

C. Nelson Mandela

 

4. “When I was in England I experimented with marijuana a time or two, and I didn’t like it. I didn’t inhale.”

 

A. Bill Clinton

B. Barack Obama

C. Ronald Reagan

 

 5. “If liberty means anything at all, it means the right to tell people what they do not want to hear.”

 

A. Ted Cruz

B. George Orwell

C. Ralph Nader

 

6. “A successful man is one who can lay a firm foundation with the bricks others have thrown at him.”

 

A. David Brinkley

B. Aristotle

C. Mick Jagger

 

7. “Women who seek to be equal with men lack ambition.”

 

A. King Abdullah of Saudi Arabia

B. George Washington

C. Timothy Leary

 

8. “The secret to staying young is to live honestly, eat slowly, and lie about your age.”

 

A. Bruno Mars

B. Lucille Ball

C. Juan Ponce de León

 

9. “Nothing is impossible, the word itself says ‘I’m possible’!”

 

A. Audrey Hepburn

B. Wyatt Earp

C. Benjamin Franklin

 

10. “If you could kick the person in the pants responsible for most of your trouble, you wouldn’t sit for a month.”

 

A. Socrates

B. Eddie Munster

C. Theodore Roosevelt

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-C , 4-A , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Heaven has no rage like love to hatred turned/ Nor hell a fury like a woman scorned.” – William Congreve

(Congreve, 1670-1729, was an English poet and dramatist best known for his comic plays.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #353

*Quotation Quotient

  (Published December 29, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “I made no resolutions for the New Year. The habit of making plans, of criticizing, sanctioning and molding my life, is too much of a daily event for me.”

A. Billy Graham

B. Anaïs Nin

C. Neil Armstrong

 

2. “Don’t you draw the Queen of Diamonds, boy, she’ll beat you if she’s able. You know, the Queen of Hearts is always your best bet.”

A. The Eagles

B. The Byrds

C. The Yardbirds

 

3. ”Being president is like running a cemetery: you’ve got a lot of people under you and nobody’s listening.’

A. Bill Clinton

B. Ronald Reagan

C. John Quincy Adams

 

4. “Damn with faint praise.”

A. John Steinbeck

B. Charles Lindbergh

C. Alexander Pope

 

5. “A galaxy is composed of gas and dust and stars – billions upon billions of stars.”

A. Stephen Hawking

B. Carl Sagan

C. Andy Griffith

 

6. “We never live; we are always in the expectation of living.”

A. Voltaire

B. Betsy Ross

C. Felix Mendelssohn

 

7. “People have got to know whether or not their President is a crook. Well, I’m not a crook. I’ve earned everything I’ve got.”

A. Grover Cleveland

B. George Washington

C. Richard Nixon

 

8. “Years ago a person, he was unhappy, didn’t know what to do with himself–he go to church, start a revolution–something. Today you’re unhappy? Can’t figure it out?–what is the salvation?–go shopping.”

A. Arthur Miller

B. Sir Arthur Conan Doyle

C. Arthur C. Clarke

 

9. “I found that all through the years you never appreciate anything if you get it in a hurry.”

A. Alan Greenspan

B. Joseph Stalin

C. Ella Fitzgerald

 

10. “We spend January 1st walking through our lives, room by room, drawing up a list of work to be done, cracks to be patched. Maybe this year, to balance the list, we ought to walk through the rooms of our lives…not looking for flaws, but for potential.”

A. Ellen Goodman

B. Ellen DeGeneres

C. Ellen Page

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “A bridge of silver wings stretches from the dead ashes of an unforgiving nightmare to the jeweled vision of a life started anew.” ― Aberjhani

 (Aberjhani, b. 1957, is an American historian, journalist, novelist, poet and editor).

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #315

*Quotation Quotient

  (Published April 7, 2013 in the Monterey County Herald.)

 

1. “I’m the big rubber clown doll you had as a kid, and every time you hit it, it bounces back. That’s me. The harder you hit me, the faster I come back up.”

A. Ronald McDonald

B. Bill Clinton

C. Tiger Woods

2. “Arithmetic is numbers you squeeze from your head to your hand

to your pencil to your paper till you get the answer.”

A. Carl Sandberg

B. Lou Gehrig

C. Albert Einstein

3. “Skeptical scrutiny is the means, in both science and religion, by which deep thoughts can be winnowed from deep nonsense.”

A. Carl Sagan

B. Billy Graham

C. Bob Costas

4. “Tomorrow is the mysterious, unknown guest.”

A. H. G. Wells

B. Norman Bates

C. Henry Wadsworth Longfellow

 5. “My grandmother was a very tough woman. She buried three husbands and two of them were just napping.

A. Piers Morgan

B. Eleanor Roosevelt

C. Rita Rudner

6. “Float like a butterfly, sting like a bee.”

A. John Belushi

B. Muhammad Ali

C. Mikhail Baryshnikov

7. “Freedom, well, that’s just some people talking. Your prison is walking through this world all alone.”

A. The Kinks

B. The Eagles

C. The Doors

8. “Baseball, it is said, is only a game. True. And the Grand Canyon is only a hole in Arizona. Not all holes, or games, are created equal.”

A. George Will

B. Paul Krugman

C. Vince Lombardi

 9. “What experience and history teaches us is that people and governments have never learned anything from history, or acted on principles deduced from it.”

A. George Lopez

B. George W. Bush

C. Georg Wilhelm Friedrich Hegel 

10. “Why should we take advice on sex from the Pope?  If he knows anything about it, he shouldn’t.”

A. Samuel Alito

B. George Bernard Shaw

C. Ricky Ricardo

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-C , 6-B , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “A weed is a plant that has mastered every survival skill except for learning how to grow in rows.” – Doug Larson

 (Larson, b. 1926, was a syndicated newspaper columnist based in Wisconsin.)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ? #222

 

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“What is defeat? Nothing but education; nothing but the first step to something better.” – Wendell Phillips

(Phillips, 1811-1884, was an eminent American orator and abolitionist.)

2 Comments

Filed under quotation quiz, quotations