Tag Archives: Timothy Leary

What’s Your QQ*? #387

*QUOTATION QUOTIENT

(Published August 24, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why.”

 

A. Dr. Benjamin Spock

B. Jackie Gleason

C. Mark Twain

 

2. “As we advance in life it becomes more and more difficult, but in fighting the difficulties the inmost strength of the heart is developed.”

 

A. Rick Perry

B. Vincent Van Gogh

C. Michael DeBakey

 

3. “May your choices reflect your hopes, not your fears.”

 

A. Richard Nixon

B. Eric Clapton

C. Nelson Mandela

 

4. “When I was in England I experimented with marijuana a time or two, and I didn’t like it. I didn’t inhale.”

 

A. Bill Clinton

B. Barack Obama

C. Ronald Reagan

 

 5. “If liberty means anything at all, it means the right to tell people what they do not want to hear.”

 

A. Ted Cruz

B. George Orwell

C. Ralph Nader

 

6. “A successful man is one who can lay a firm foundation with the bricks others have thrown at him.”

 

A. David Brinkley

B. Aristotle

C. Mick Jagger

 

7. “Women who seek to be equal with men lack ambition.”

 

A. King Abdullah of Saudi Arabia

B. George Washington

C. Timothy Leary

 

8. “The secret to staying young is to live honestly, eat slowly, and lie about your age.”

 

A. Bruno Mars

B. Lucille Ball

C. Juan Ponce de León

 

9. “Nothing is impossible, the word itself says ‘I’m possible’!”

 

A. Audrey Hepburn

B. Wyatt Earp

C. Benjamin Franklin

 

10. “If you could kick the person in the pants responsible for most of your trouble, you wouldn’t sit for a month.”

 

A. Socrates

B. Eddie Munster

C. Theodore Roosevelt

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-C , 4-A , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Heaven has no rage like love to hatred turned/ Nor hell a fury like a woman scorned.” – William Congreve

(Congreve, 1670-1729, was an English poet and dramatist best known for his comic plays.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #374

*QUOTATION QUOTIENT

(Published May 25, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “It doesn’t take a hero to order men into battle. It takes a hero to be one of those men who goes into battle.”

A. Norman Schwarzkopf

B. Betty White

C. Dick Cheney

 

2. “I never drink water because of the disgusting things that fish do in it.”

A. David Hasselhoff

B. Eleanor Roosevelt

C. W. C. Fields

 

3. “One of the hardest things in life is having words in your heart that you can’t utter.”

A. Donald Sterling

B. Gomer Pyle

C. James Earl Jones

 

4. “The fundamental cause of trouble in the world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”

A. Forrest Gump

B. Bertrand Russell

C. Stephen Hawking

 

5. “Turn on, tune in, drop out.”

A. “Squeaky” Fromme

B. Timothy Leary

C. Casey Kasem

 

6. “There is a fifth dimension, beyond that which is known to man. It is a dimension as vast as space and as timeless as infinity. It is in the middle ground between light and shadow, between science and superstition.”

A. Rod Serling

B. Alfred Hitchcock

C. Neil deGrasse Tyson

 

7. “If you are neutral in situations of injustice, you have already chosen the side of the oppressor.”

A. Vladimir Putin

B. Desmond Tutu

C. Jeb Bush

 

8. “What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us.”

A. Ralph Nader

B. Ralph Lauren

C. Ralph Waldo Emerson

 

9. “Cows are my passion. What I have ever sighed for has been to retreat to a Swiss farm, and live entirely surrounded by cows -and china.”

A. Charles Dickens

B. Mao Zedong

C. Adam Sandler

 

10. “I only regret that I have but one life to lose for my country.”

A. Abraham Lincoln

B. Nathan Hale

C. Paul Revere

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-C , 4-B , 5-B , 6-A , 7-B , 8-C , 9-A , 10-B

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “Patriotism consists not in waving the flag, but in striving that our country shall be righteous as well as strong.” – James Bryce

 (Bryce, 1838-1922, was a British historian, politician. and ambassador to the United States.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?