What’s Your Quotation Quotient? #474

Published May 8, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


1. “Getting over a painful experience is much like crossing monkey bars. You have to let go at some point in order to move forward.”


A. C. S. Lewis

B. H. G. Wells

C. J. D. Salinger


2. “Everyone is entitled to their own opinion, but not their own facts.”


A. Tommy Lee Jones

B. John Quincy Adams

C. Daniel Patrick Moynihan


3. “Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And if you gaze long enough into an abyss, the abyss will gaze back into you.”


A. Friedrich Nietzsche

B. Stan Laurel

C. James Cameron


4. “I fear not the man who has practiced 10,000 kicks once, but I fear the man who has practiced one kick 10,000 times.”


A. Bruce Springsteen

B. Bruce Lee

C. Bruce Willis


5. “Capital punishment is our society’s recognition of the sanctity of human life.”


A. Orrin Hatch

B. Pope John Paul II

C. Linda Ronstadt


6. “How do I love thee? Let me count the ways.”


A. Ray Romano

B. Elizabeth Barrett Browning

C. Edgar Allan Poe


7. “We live in a world where we have to hide to make love, while violence is practiced in broad daylight.”


A. John Kasich

B. John Lennon

C. John Travolta


8. “Disneyland will never be completed. It will continue to grow as long as there is imagination left in the world.”


A. Walt Disney

B. Dr. Seuss

C. Sigmund Freud


9. “If your parents never had children, chances are… neither will you.”


A. Socrates

B. Evander Holyfield

C. Dick Cavett


10. “A mother’s arms are made of tenderness and children sleep soundly in them.”


A. Aaron Burr

B. Victor Hugo

C. Sean Penn


Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-B , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“A mother is a person who, seeing there are only four pieces of pie for five people, promptly announces she never did care for pie.”

–Tenneva Jordan








Leave a comment

Filed under quiz, quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s