Category Archives: quiz

What’s Your Quotation Quotient? #475

Published May 15, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)

 

1. “Great spirits have always encountered violent opposition from mediocre minds.”

 

A. Jimmy Carter

B. J. Edgar Hoover

C. Albert Einstein

 

2. “If God has made us in his image, we have returned him the favor.”

 

A. Voltaire

B. Dana Scully

C. Rick Warren

 

3. “It’s not what you look at that matters, it’s what you see.”

 

A. Henry David Thoreau

B. Neil Patrick Harris

C. John Wilkes Booth

 

4. “I believe that children are the future. Teach them well and let them lead the way.”

 

A. Bob Dylan

B. Whitney Houston

C. Kim Jong-un

 

5. “An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does truth become error because nobody sees it.”

 

A. George Stephanopoulos

B. Donald Trump

C. Mahatma Gandhi

 

6. “A lie told often enough becomes the truth.”

 

A. George W. Bush

B. Vladimir Lenin

C. Bing Crosby

 

7. “I have returned. By the grace of Almighty God our forces stand again on Philippine soil.”

 

A. Douglas Adams

B. Douglas MacArthur

C. Douglas Fairbanks

 

8. “Knowing yourself is the beginning of all wisdom.”

 

A. Aristotle

B. Eminem

C. Pelé

 

9. “The only thing my husband and I have in common is that we were married on the same day.”

 

A. Angela Merkel

B. Princess Diane

C. Phyllis Diller

 

10. “It would be so nice if something made sense for a change.”

 

A. Lewis Carroll

B. Reince Priebus

C. Robert De Niro

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-C , 6- B, 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Freedom of the press is guaranteed only to those who own one.”

–A. J. Liebling, 1904-1963, an American journalist, wrote frequently for the New Yorker.

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quiz, quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #474

Published May 8, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)

 

1. “Getting over a painful experience is much like crossing monkey bars. You have to let go at some point in order to move forward.”

 

A. C. S. Lewis

B. H. G. Wells

C. J. D. Salinger

 

2. “Everyone is entitled to their own opinion, but not their own facts.”

 

A. Tommy Lee Jones

B. John Quincy Adams

C. Daniel Patrick Moynihan

 

3. “Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And if you gaze long enough into an abyss, the abyss will gaze back into you.”

 

A. Friedrich Nietzsche

B. Stan Laurel

C. James Cameron

 

4. “I fear not the man who has practiced 10,000 kicks once, but I fear the man who has practiced one kick 10,000 times.”

 

A. Bruce Springsteen

B. Bruce Lee

C. Bruce Willis

 

5. “Capital punishment is our society’s recognition of the sanctity of human life.”

 

A. Orrin Hatch

B. Pope John Paul II

C. Linda Ronstadt

 

6. “How do I love thee? Let me count the ways.”

 

A. Ray Romano

B. Elizabeth Barrett Browning

C. Edgar Allan Poe

 

7. “We live in a world where we have to hide to make love, while violence is practiced in broad daylight.”

 

A. John Kasich

B. John Lennon

C. John Travolta

 

8. “Disneyland will never be completed. It will continue to grow as long as there is imagination left in the world.”

 

A. Walt Disney

B. Dr. Seuss

C. Sigmund Freud

 

9. “If your parents never had children, chances are… neither will you.”

 

A. Socrates

B. Evander Holyfield

C. Dick Cavett

 

10. “A mother’s arms are made of tenderness and children sleep soundly in them.”

 

A. Aaron Burr

B. Victor Hugo

C. Sean Penn

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-B , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“A mother is a person who, seeing there are only four pieces of pie for five people, promptly announces she never did care for pie.”

–Tenneva Jordan

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quiz, quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #473

Published May 1, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)

 

1. “People seem to enjoy things more when they know a lot of other people have been left out of the pleasure.”

 

A. Russell Baker

B. Stephen Hawking

C. George Custer

 

2. “Marriage is popular because it combines the maximum of temptation with the maximum of opportunity.”

 

A. Ron Howard

B. Calvin Coolidge

C. George Bernard Shaw

 

3. “Parents used to have children in order to assist on the farm or ranch; today they have them for tech support.”

 

A. Confucius

B. Arlen Grossman

C. Paul Ryan

 

4. “What is hell?/ Hell is oneself,/ Hell is alone, the other figures in it/ Merely projections. There is nothing to escape from/ And nothing to escape to. One is always alone.”

 

A. Julie Andrews

B. T. S. Eliot

C. Will Rogers

 

5. “Heeeere’s Johnny!”

 

A. Ed McMahon

B. Jack Nicholson

C. John F. Kennedy

 

6. “Our houses are such unwieldy property that we are often imprisoned rather than housed in them.”

 

A. Henry Aaron

B. Henry Kissinger

C. Henry David Thoreau

 

7. “Be not afraid of greatness. Some are born great, some achieve greatness, and others have greatness thrust upon them.”

 

A. Carly Fiorina

B. William Shakespeare

C. Barry Manilow

 

8. “You cannot be serious!”

 

A. Rudyard Kipling

B. Pope Francis

C. John McEnroe

 

9. “The issue isn’t just jobs. Even slaves had jobs. The issue is wages.”

 

A. Jim Hightower

B. Harriet Tubman

C. Robert Frost

 

10. “Most persons have died before they expire, — died to all earthly longings, so that the last breath is only, as it were, the locking of the door of the already deserted mansion.”

 

A. Tom Selleck

B. Oliver Wendell Holmes, Sr.

C. Johann Sebastian Bach

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-B , 5-A and/or B , 6-C , 7-B , 8-C , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“We hear war called murder. It is not: it is suicide.”

–Ramsay MacDonald, 1866-1937, was Britain’s first Labour Party Prime Minister.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quiz, quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #472

Published April 24, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)

 

1. “Movies are real! Music is real! It affects people, it’s real. The other night I went to a club and I watched a DJ control an entire room. Even politicians can’t do that.”

 

A. Prince

B. Oprah

C. Cher

 

2. “If the world were merely seductive, that would be easy. If it were merely challenging, that would be no problem. But I arise in the morning torn between a desire to improve the world and a desire to enjoy the world. This makes it hard to plan the day.”

 

A. Hillary Clinton

B. Charles Manson

C. E.B. White

 

3. “Judges commonly are elderly men, and are more likely to hate at sight any analysis to which they are not accustomed, and which disturbs repose of mind, than to fall in love with novelties.”

 

A. Clarence Thomas

B. Oliver Wendell Holmes

C. Sally Field

 

4. “Our greatest foes, and whom we must chiefly combat, are within.”

 

A. Amy Schumer

B. Miguel de Cervantes

C. Barry Manilow

 

5. “It is better to have loafed and lost than never to have loafed at all.

 

A. James Franco

B. James Bond

C. James Thurber

 

6. “It takes twenty years to become an overnight success.”

 

A. William Hung

B. Eddie Cantor

C. Ferdinand Magellan

 

7. “Never let the future disturb you. You will meet it, if you have to, with the same weapons of reason which today arm you against the present.”

 

A. Marcus Aurelius

B. Alex Rodriguez

C. George Carlin

 

8. “For though I know he loves me,/  To-night my heart is sad;/ His kiss was not so wonderful/ As all the dreams I had.”

 

A. Madonna

B. Bob Newhart

C. Sara Teasdale

 

9. “Why is propaganda so much more successful when it stirs up hatred than when it tries to stir up friendly feeling?”

 

A. Bertrand Russell

B. Donald Trump

C. Abraham Lincoln

 

10. “It can hardly be a coincidence that no language on earth has ever produced the expression, ‘As pretty as an airport.’”

 

A. Ted Striker

B. Douglas Adams

C. Ulysses S. Grant

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-B , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Who has seen the wind?/ Neither you nor I:/ But when the trees bow down their heads,/ The wind is passing by.”

–Christina Rossetti, 1830-1894, was an English poet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quiz, quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes