What’s Your Quotation Quotient? #438

Published August 23, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “Do not pray for an easy life; pray for the strength to endure a difficult one.”

A. Bruce Lee

B. Bruce Wayne

C. Bruce Springsteen

2. “Learn from the mistakes of others. You can never live long enough to make them all yourself.”

A. Jared Fogle

B. Groucho Marx

C. Muhammad Ali

3. “I always did like a man in uniform. And that one fits you grand. Why don’t you come up sometime and see me?”

A. Mamie Eisenhower

B. Sally Field

C. Mae West

4. “The behavior of the insane is merely sane behavior, a bit exaggerated and distorted.”

A. Kevin Bacon

B. George Washington

C. Aldous Huxley

5. “You don’t know what pressure is until you’ve played for $5 a hole with only $2 in your pocket.”

A. Lee Trevino

B. Tiger Woods

C. Smokey Robinson

6. “A Book of Verses underneath the Bough,/  A Jug of Wine, a Loaf of Bread-and Thou/  Beside me singing in the Wilderness-/  O, Wilderness were Paradise enow!”

A. Omar Khayyam

B. Maya Angelou

C. Bob Dylan

7. “Politicians are a set of men who have interests aside from the interests of the people and who, to say the most of them, are, taken as a mass, at least one long step removed from honest men.”

A. Chris Christie

B. Abraham Lincoln

C. Jacques Cousteau

8. “Helping a billion people connect is amazing, humbling and by far the thing I am most proud of in my life.”

A. Donald Trump

B. Mark Zuckerberg

C. Mao Zedong

9. “Rose is a rose is a rose is a rose.”

A. Gertrude Stein

B. Bette Midler

C. John Steinbeck

10. “A thing is not necessarily true because a man dies for it.”

A. Marilyn Monroe

B. Lewis Carroll

C. Oscar Wilde


Answers: 1-A, 2-B , 3-C , 4-C , 5-A , 6-A , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


“It’s hard to feel middle-aged, because how can you tell how long you are going to live?”

―Mignon McLaughlin, 1913-1983, was an American journalist and author of “Neurotic’s Notebook.”

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s