Tag Archives: Franklin Roosevelt

What’s Your QQ*? #364

*Quotation Quotient

(Published March 16, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “An author ought to write for the youth of his own generation, the critics of the next, and the schoolmaster of ever afterwards.”

A. F. Lee Bailey

B. F. Scott Fitzgerald

C. F. Murray Abraham

 

2. “We must use time as a tool, not as a couch.”

A. John  F. Kennedy

B. Al Bundy

C. H. G. Wells

 

3. “The longing for certainty… is in every human mind. But certainty is generally illusion.”

A. Eartha Kitt

B. Oliver Wendell Holmes

C. Ring Lardner

 

4. “Let me assert my firm belief that the only thing we have to fear is fear itself.”

A. Theodore Roosevelt

B. Franklin Roosevelt

C. Eleanor Roosevelt

 

5. “It’s one of the tragic ironies of the theatre that only one man in it can count on steady work – the night watchman.”

A. Bruce Willis

B. Tallulah Bankhead

C. Marie Antoinette

 

6. “Awop-bop-a-loo-mop alop bam boom.”

A. Mick Jagger

B. Pat Boone

C. Little Richard

 

7. “Just as courage imperils life, fear protects it.”

A. Leonardo da Vinci

B. Robin Thicke

C. Stephen King

 

8. “I was brought up to believe that the only thing worth doing was to add to the sum of accurate information in the world.”

A. George M. Cohan

B. Margaret Mead

C. Noah Webster

 

9. “A cult is a religion with no political power.”

A. Pope Francis

B. Laura Ingalls Wilder

C. Tom Wolfe

 

10. “As we begin to comprehend that the earth itself is a kind of manned spaceship hurtling through the infinity of space–it will seem increasingly absurd that we have not better organized the life of the human family.”

A. Hubert H. Humphrey

B. Louis XVI

C. Neil Armstrong

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-B , 4-B , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “There are people who not only strive to remain static themselves but strive to keep everything else so … their position is almost laughably hopeless.” – Odell Shepard

 (Shepard, 1884-1967, was an American professor, politician, and Pulitzer Prize-winning author.)

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #234

BONUS QUOTE OF THE DAY

 

“Every problem contains the seeds of its own solution.” – Stanley Arnold

 (Arnold was an American businessman.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations

What’s Your QQ? #233

BONUS QUOTE OF THE DAY

“If all the cars in the United States were placed end to end, it would probably be Labor Day Weekend.” – Doug Larson

 (Larson was a syndicated newspaper columnist based in Wisconsin.)

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations

What’s Your QQ? #232

BONUS QUOTE OF THE DAY

“Immortality consists largely of boredom.” — Zephrem Cochrane

 (Cochrane is a fictional Star Wars scientist who is credited as the inventor of warp drive on Earth.)


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations