Tag Archives: Thomas Carlyle

What’s Your QQ*? #357

*Quotation Quotient

  (Published January 26, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “A birdie with a yellow bill/ Hopped upon the window sill,

Cocked his shining eye and said:/ ‘Ain’t you ‘shamed, you sleepy-head?’”

A. Jane Smiley

B. Robert Louis Stevenson

C. John Steinbeck

 

2. “My books are water; those of the great geniuses is wine. Everybody drinks water.”

A. Mark Twain

B. Jack LaLanne

C. Stephen King

 

3. “Too often we enjoy the comfort of opinion without the discomfort of thought.”

A. Rush Limbaugh

B. Jed Clampett

C. John F. Kennedy

 

4. “Where have all the flowers gone, long time passing?/ Where have all the flowers gone, long time ago?”

A. Judy Collins

B. Luther Burbank

C. Pete Seeger

 

5. “Mountains are earth’s undecaying monuments.”

A. Nathaniel Hawthorne

B. Thomas Jefferson

C. Crazy Horse

 

6. “The great rule of conduct for us, in regard to foreign nations, is, in extending our commercial relations, to have with them as little political connection as possible.”

A. Michael Bloomberg

B. Randi Rhodes

C. George Washington

 

7. “When I read something saying I’ve not done anything as good as ‘Catch-22’ I’m tempted to reply, ‘Who has?'”

A. Joseph Campbell

B. Joseph Heller                                                              

C. Joseph Conrad

 

8. “Free speech is the whole thing, the whole ball game. Free speech is life itself.”

A. Salman Rushdie

B. Mario Savio

C. Alex Rodriguez

 

9. “Silence is the element in which great things fashion themselves together; that at length they may emerge, full-formed and majestic, into the daylight of Life, which they are thenceforth to rule.”

A. Marcel Marceau

B. Paul Simon

C. Thomas Carlyle

 

10. “There’s a sexual revolution going on, and I think that with our current foreign policy, we’ll probably be sending troops there any minute to break it up.”

A. Mel Brooks

B. Elizabeth Warren

C. John McCain

 

 Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “Stars are like animals in the wild. We may see the young but never the actual birth, which is a veiled and secret event.” – Heinz R. Pagels

 (Pagels, 1939-1988, was an American physicist.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #281

Published August 12, 2012 in the Monterey County Herald

Which George said:

“I don’t have pet peeves; I have major psychotic…hatreds.”

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“The Olympics remain the most compelling search for excellence that exists in sport, and maybe in life itself.”

― Dawn Fraser

 (The Australian was the first woman swimmer to win gold medals in three consecutive Olympics: 1956, 1960, and 1964.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes

What’s Your QQ? #278

Published July 22, 2012 in the Monterey County Herald.
Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“We would all like to vote for the best man but he is never a candidate.” — Kin Hubbard

 (Hubbard, 1868-1930, was an American cartoonist and humorist.)

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes