Tag Archives: Rachel Carson

What’s Your Quotation Quotient? #457

Published January 10, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “In wartime, truth is so precious that she should always be attended by a bodyguard of lies.”

 

A. Winston Churchill

B. Walter Cronkite

C. Dan Aykroyd

 

2. “The hills are alive with the sound of music/ With songs they have sung for a thousand years/ The hills fill my heart with the sound of music/ My heart wants to sing every song it hears.”

 

A. Lennon & McCartney

B. Simon & Garfunkel

C. Rodgers & Hammerstein

 

3. “An archaeologist is the best husband a woman can have. The older she gets, the more interested he is in her.”

 

A. Agatha Christie

B. Justin Bieber

C. Mary Leakey

 

4. “It is a quiet and peaceful place – and a fitting place for the remains of this greatest of sea tragedies to rest.”

 

A. Herman Melville

B. Robert Ballard

C. SpongeBob SquarePants

 

5. “Human happiness and moral duty are inseparably connected.”

 

A. George Washington

B. Simon Cowell

C. Salvador Dali

 

6. “The great nations have always acted like gangsters, and the small nations like prostitutes.”

 

A. Pope Francis

B. Stanley Kubrick

C. Rufus T. Firefly

 

7. “Should we require a seven-day waiting period to have a child, and if so, would it be called the Brady Bunch bill?”

 

A. James Brady

B. Barack Obama

C. Bill Maher

 

8. “Over increasingly large areas of the United States, spring now comes unheralded by the return of the birds, and the early mornings are strangely silent where once they were filled with the beauty of bird song.”

 

A. Rachel Carson

B. Lance Armstrong

C. John James Audubon

 

9. “Something is always born of excess: great art was born of great terror, great loneliness, great inhibitions, instabilities, and it always balances them.”

 

A. Walt Disney

B. Anaïs Nin

C. Calvin Coolidge

 

10. “Keep your eyes on the stars, and your feet on the ground.”

 

A. Carl Sagan

B. Casey Kasem

C. Theodore Roosevelt

 

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master    

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Onion soup sustains. The process of making it is somewhat like the process of learning to love. It requires commitment, extraordinary effort, time, and will make you cry.”

–Ronni Lundy, b. 1949, is an American journalist and cookbook author.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #453

Published December 6, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “It is not the strongest of the species that survive, nor the most intelligent, but the one most responsive to change.”

 

A. Conan O’Brien

B. Caitlyn Jenner

C. Charles Darwin

 

2. “Success is stumbling from failure to failure with no loss of enthusiasm.”

 

A. Winston Churchill

B. Marco Polo

C. Paul McCartney

 

3. “I’m a wonderful housekeeper. Every time I get a divorce, I keep the house.”

 

A. Katie Couric

B. Eleanor Roosevelt

C. Zsa Zsa Gabor

 

4. “Our society is run by insane people for insane objectives…. I think we’re being run by maniacs for maniacal ends and I think I’m liable to be put away as insane for expressing that. That’s what’s insane about it.”

 

A. Bernie Sanders

B. Andy Williams

C. John Lennon

 

5. “A mind that is stretched by a new experience can never go back to its old dimensions.”

 

A. Oliver Wendell Holmes, Jr.

B. Jim Carrey

C. Timothy Leary

 

6. “Everything can be taken from a man but one thing: the last of the human freedoms—to choose one’s attitude in any given set of circumstances, to choose one’s own way.”

 

A. Chevy Chase

B. Viktor Frankl

C. Art Linkletter

 

7. “If a child is to keep alive his inborn sense of wonder without any such gift from the fairies, he needs the companionship of at least one adult who can share it, rediscovering with him the joy, excitement and mystery of the world we live in.”

 

A. Johnny Carson

B. Rachel Carson

C. Kit Carson

 

8. “Searching is half the fun: life is much more manageable when thought of as a scavenger hunt as opposed to a surprise party.”

 

A. Jimmy Buffett

B. Mahatma Gandhi

C. William Shakespeare

 

9. “If you don’t have a seat at the table, you’re probably on the menu.”

 

A. Wolfgang Puck

B. Elizabeth Warren

C. The Mad Hatter

 

10. “A real friend is one who walks in when the rest of the world walks out.”

 

A. Fidel Castro

B. Michael Richards

C. Walter Winchell

 

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-C , 5-A , 6-B , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“A vigorous five-mile walk will do more good for an unhappy but otherwise healthy adult than all the medicine and psychology in the world.”

–Paul Dudley White, 1886-1973, was an American physician and a pioneering cardiologist.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, Uncategorized

What’s Your QQ*? #337

*Quotation Quotient

  (Published September 8, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “It’s a recession when your neighbor loses his job; it’s a depression when you lose your own.”

A. Harry S. Truman

B. Boris Yeltsin

C. Milton Friedman

2. “And in the end, through the long ages of our quest for light, it will be found that truth is still mightier than the sword.”

A. J.R.R. Tolkien

B. Gen. Douglas MacArthur

C. Frank Zappa

3. “For the first time in the history of the world, every human being is now subjected to contact with dangerous chemicals, from the moment of conception until death.”

A. Rachel Carson

B. Leonardo da Vinci

C. Neil deGrasse Tyson

4. “I have striven not to laugh at human actions, not to weep at them, nor to hate them, but to understand them.”

A. Oprah Winfrey

B. Lisa Lampanelli

C. Baruch Spinoza

5. “Sometimes when I think how good my book can be, I can hardly breathe.”

A. Truman Capote

B. Stephen King

C. Newt Gingrich

6. “A slender acquaintance with the world must convince every man that actions, not words, are the true criterion of the attachment of friends.”

A. Booker T. Washington

B. Denzel Washington

C. George Washington

7. “Don’t be afraid to feel as angry or as loving as you can, because when you feel nothing, it’s just death.”

A. Lena Horne

B. Carroll O’Connor

C. Benjamin Franklin

8. “I am an invisible man…. I am a man of substance, of flesh and bone, fiber and liquids — and I might even be said to possess a mind. I am invisible, understand, simply because people refuse to see me.”

A. Harry Potter

B. Ralph Ellison

C. Rodney Dangerfield

9. “All Moanday, Tearday, Wailsday, Thumpsday, Frightday, Shatterday.”

A. James Franco

B. James Taylor

C. James Joyce

10. “If the solution to a problem of absolute disagreement extends to a call for bloodshed, then neither party has demonstrated the intelligence to formulate the question properly.”

A. John Steinbeck

B. Mahatma Gandhi

C. Sen. Ted Cruz

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-C , 5-A , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “Truth exists, only falsehood has to be invented.”–  Georges Braque

 (Braque, 1882-1963,  a French painter and scultptor, helped develop Cubism.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #300

Published December 23, 2012 in the Monterey County Herald

Who wrote?

“I’m dreaming of a white Christmas.”

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“I wish we could put up some of the Christmas spirit in jars and open a jar of it every month.” – Harlan Miller

 (Miller, 1897-1968, wrote his “Over the Coffee” column in the Des Moines Register for nearly four decades.)

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes