What’s Your QQ*? #354

*Quotation Quotient

  (Published January 5, 2014 in the Monterey County Herald.)


1. “Yesterday, everybody smoked his last cigar, took his last drink and swore his last oath. Today, we are a pious and exemplary community. Thirty days from now, we shall have cast our reformation to the winds and gone to cutting our ancient shortcomings considerably shorter than ever.”

A. Jackson Pollock

B. Will Rogers

C. Mark Twain


2. “A lie is an abomination unto the Lord and a very present help in time of trouble.”

A. Adlai Stevenson

B. William Howard Taft

C. Maharishi Mahesh Yogi


3. “Remember always that you have not only the right to be an individual; you have an obligation to be one. You cannot make any useful contribution in life unless you do this.”

A. Eleanor Roosevelt

B. The Kingston Trio

C. Julius Caesar


4. “From each according to his abilities, to each according to his needs.”

A. George Orwell

B. John McCain

C. Karl Marx


5. “A man’s work is nothing but this slow trek to rediscover, through the detours of art, those two or three great and simple images in whose presence his heart first opened.”

A. Knute Rockne

B. Eleanor Roosevelt

C. W.C. Fields


6. “I was thrown out of college for cheating on the metaphysics exam; I looked into the soul of the boy sitting next to me.”

A. Debbie Allen

B. Woody Allen

C. Joan Allen


7. “There was only one catch and that was Catch-22, which specified the concern for one’s own safety in the face of dangers that were real and immediate was the process of a rational mind.”

A. William Faulkner

B. Flip Wilson

C. Joseph Heller


8. “Here’s something to think about: How come you never see a headline like `Psychic Wins Lottery.’?”

A. Benjamin Franklin

B. George Noory

C. Jay Leno


9. “I always go to sea as a sailor, because they make a point of paying me for my trouble, whereas they never pay passengers a single penny that I ever heard of.”

A. Herman Melville

B. Truman Capote

C. Christopher Columbus


10. “Tis better to have loved and lost

Than never to have loved at all.”

A. Alfred Hitchcock

B. Alfred Lord Tennyson

C. Alfred E. Neuman




Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-C , 5-B , 6-B , 7-C , 8-C , 9-A , 10-B


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



“May the New Year bring you courage to break your resolutions early! My own plan is to swear off every kind of virtue, so that I triumph even when I fall!”  – Aleister Crowley

 (Crowley, 1857-1947,was a controversial English occultist, ceremonial magician, poet and mountaineer.)




Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s