What’s Your QQ*? #421

(Published April 18, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


1. “A man said to the universe:/  ‘Sir, I exist!’/ ‘However,’ replied the universe,/  ‘The fact has not created in me/  A sense of obligation.’”


A. Stephen Colbert

B. Stephen King

C. Stephen Crane


2. “Merely having an open mind is nothing. The object of opening the mind, as of opening the mouth, is to shut it again on something solid.”


A. Wilford Brimley

B. G.K. Chesterton

C. Leonard Bernstein


3. “The more things a man is ashamed of, the more respectable he is.”


A. George Bernard Shaw

B. Humphrey Bogart

C. O. J. Simpson


4. “It is well for people who think to change their minds occasionally in order to keep them clean. For those who do not think, it is best to at least rearrange their prejudices once in a while.”


A. Luther Burbank

B. Janet Reno

C. John Denver


5. “In the Spring a livelier iris changes on the burnish’d dove;/ In the Spring a young man’s fancy lightly turns to thoughts of love.”


A. Alfred Hitchcock

B. Alfred, Lord Tennyson

C. Alfred E. Neuman


6. “The only sure thing about luck is that it will change. ”


A. Millard Fillmore

B. Dennis Rodman

C. Bret Harte


7. “Politics offers yesterday’s answers to today’s problems.”


A. Marshall McLuhan

B. John Boehner

C. Paul McCartney


8. “Why not seize the pleasure at once? How often is happiness destroyed by preparation, foolish preparation.”


A. Jesse Ventura

B. Jane Austen

C. Lisa Kudrow


9. “It’s not that I’m afraid to die. I just don’t want to be there when it happens.”


A. Phil Donahue

B. Woody Allen

C. Vladimir Putin


10. “We are at an epochal, transitional moment in the history of life on Earth. There is no other time as risky, but no other time as promising for the future of life on our planet.”


A. Carl Sagan

B. James T. Kirk

C. Leonardo da Vinci



Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-A , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-B , 10-A


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



 “Keep doing some kind of work, that the devil may always find you employed.” 

~St. Jerome, 347-420, was the foremost biblical scholar of the ancient Catholic Church.








Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s