Tag Archives: Robert Louis Stevenson

What’s Your Quotation Quotient? #439

Published August 30, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “The miracle is this – the more we share, the more we have.”

A. Leonard Maltin

B. Leonard Hofstadter

C. Leonard Nimoy

2. “Nine tenths of wisdom consists in being wise in time.”

A. Wilt Chamberlain

B. Mona Lisa

C. Theodore Roosevelt

3. “Wouldn’t this be a great world if insecurity and desperation made us more attractive?”

A. Albert Brooks

B. Vladimir Putin

C. Martha Graham

4. “A self-righteous country soon forgets its righteousness and remembers only the self.”

A. Edgar Allen Poe

B. George Bernard Shaw

C. Hans Christian Anderson

5. “I never wonder to see men wicked, but I often wonder to see them not ashamed.”

A. Jonathan Swift

B. A.A. Milne

C. Julius Caesar

6. “Poverty is the parent of revolution and crime.”

A. Pelé

B. Liberace

C. Aristotle

7. “The entire history of mankind is, in any case, nothing but a prolonged fight to the death for the conquest of universal prestige and absolute power.”

A. Lorne Michaels

B. Albert Camus

C. John Hancock

8. “The cruelest lies are often told in silence.”

A. Robert Louis Stevenson

B. Marcel Marceau

C. Yoko Ono

9. “I love flying. I’ve been to almost as many places as my luggage.”

A. Fred Astaire

B. Benjamin Franklin

C. Bob Hope

10. “Frankly, my dear, I don’t give a damn.”

A. Holden Caulfield

B. Rhett Butler

C. Atticus Finch

 

Answers: 1-C, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“A great idea is usually original to more than one discoverer. Great ideas come when the world needs them. Great ideas surround the world’s ignorance and press for admission.”

–Austin Phelps, 1820-1890, was an American Congregational minister and educator.

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #401

*QUOTATION QUOTIENT

(Published November 30, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “A child should always say what’s true,/ And speak when he is spoken to,/ And behave mannerly at table;/ At least as far as he is able.”

 

A. Robert Louis Stevenson

B. W. C. Fields

C. Dr. Seuss

 

2. “Cleaning your house while your kids are still growing is like shoveling the sidewalk before it stops snowing.”

 

A. Angelina Jolie

B. Manuel Noriega

C. Phyllis Diller

 

3. “I hate being placed on committees. They are always having meetings at which half are absent and the rest late.”

 

A. Dilbert

B. Harry Belafonte

C. Oliver Wendell Holmes

 

4. “Character is like a tree and reputation like a shadow. The shadow is what we think of it; the tree is the real thing.”

 

A. Abraham Lincoln

B. Joyce Kilmer

C. Cyrus McCormick

 

5. “There is no pleasure to me without communication; there is not so much as a sprightly thought comes into my mind, that it does not grieve me to have produced alone, and that I have no one to tell it to.”

 

A. Larry King

B. Michel de Montaigne

C. Rosie O’Donnell

 

6. “Words can be deceitful, but pantomime necessarily is simple, clear and direct.”

 

A. Teller

B. Marcel Marceau

C. Erica Jong

 

7. “Population, when unchecked, increases in a geometrical ratio. Subsistence increases only in an arithmetical ratio.”

 

A. Thomas Malthus

B. Isaac Newton

C. Garrison Keillor

 

8. “Because of their age-long training in human relations — for that is what feminine intuition really is — women have a special contribution to make to any group enterprise.”

 

A. Agatha Christie

B. Bill Murray

C. Margaret Mead

 

9. “A man’s maturity–consists in having found again the seriousness one had as a child, at play.”

 

A. James Buchanan

B. Friedrich Nietzsche

C. Macaulay Culkin

 

10. “I am sorry to say that there is too much point to the wisecrack that life is extinct on other planets because their scientists were more advanced than ours.”

 

A. John Oliver

B. John Quincy Adams

C. John F. Kennedy

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-C , 4-A , 5-B , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Patriotism is often an arbitrary veneration of real estate above principles.” – George Jean Nathan

 (Nathan, 1882-1958, was the leading American drama critic of his time.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #396

*QUOTATION QUOTIENT

(Published October 26, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Ink-fresh papers, millions of them—ink-fresh with morning, orange juice, waffles, eggs and bacon, and cups of strong hot coffee. How fine it is, here in America, at ink-fresh, coffee-fragrant morning, to read the paper!”

 

A. Tom Hanks

B. Tom Wolfe

C. Tom Friedman

 

2. “Too much of a good thing can be wonderful!”

 

A. Laverne DeFazio

B. Barry Goldwater

C. Mae West

 

3. “Giving birth is like taking your lower lip and forcing it over your head.”

 

A. Carol Burnett

B. Betty Friedan

C. Jacqueline Kennedy

 

4. “Being in a band you can wear whatever you want – it’s like an excuse for Halloween every day.”

 

A. Gwen Stefani

B. Frank Sinatra

C. Freddy Krueger

 

5. “Some places speak distinctly. Certain dank gardens cry aloud for a murder; certain old houses demand to be haunted; certain coasts are set apart for shipwrecks.”

 

A. George Gershwin

B. Britney Spears

C. Robert Louis Stevenson

 

6. “Double, double toil and trouble; fire burn and cauldron bubble.”

 

A. Maurice Sendak

B. William Shakespeare

C. Paula Deen

 

7. “The great question… which I have not yet been able to answer, despite my thirty years of research into the feminine soul, is ‘What does a woman want?'”

 

A. Sigmund Freud

B. Larry King

C. Jack Nicholson

 

8. “Never forget that only dead fish swim with the stream.”

 

A. Malcolm Muggeridge

B. Malcolm-Jamal Warner

C. Malcolm X

 

9. “The way I see it, if you want the rainbow, you gotta put up with the rain.”

 

A. Al Roker

B. Dolly Parton

C. Buster Posey

 

10. “What’s wrong with this world is, it’s not finished yet. It is not completed to the point where man can put his final signature to the job and say, ‘It is finished. We made it and it works.’”

 

A. Taylor Swift

B. Plato

C. William Faulkner

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Inside every old person is a young person wondering what happened.”― Terry Pratchett

 (Prachett, b. 1948, is a British author of fantasy novels.)

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #380

*QUOTATION QUOTIENT

(Published July 6, 2014 in the Monterey Herald.)

 

 

1. “Three things in human life are important: the first is to be kind; the second is to be kind; and the third is to be kind.”

 

A. LeBron James

B. Jesse James

C. Henry James

 

2. “The truth is sometimes a poor competitor in the market place of ideas – complicated, unsatisfying, full of dilemmas, always vulnerable to misinterpretation and abuse.”

 

A. George F. Kennan

B. Sandy Koufax

C. Francisco Goya

 

3. “Many times…during my twenty-three years of arctic exploration, I have thanked God for even a bite of raw dog.”

 

A. Katy Perry

B. Robert E. Peary

C. Rick Perry

 

4. “Few people can be happy unless they hate some other person, nation, or creed.”

 

A. Bertrand Russell

B. Adolf Hitler

C. Micky Dolenz

 

5. “Without music, life would be a mistake.”

 

A. Ozzy Osbourne

B. Julie Andrews

C. Friedrich Nietzsche

 

6. “I told my psychiatrist that everyone hates me. He said I was being ridiculous – everyone hasn’t met me yet.”

 

A. Rodney Dangerfield

B. Harry Houdini

C. Samuel L. Jackson

 

7. “A man is usually more careful of his money than of his principles.”

 

A. Harry Potter

B. Oliver Wendell Holmes, Jr.

C. Tom Bodett

 

8. “Big sisters are the crab grass in the lawn of life.”

 

A. Serena Williams

B. Charles M. Schulz

C. Rahm Emanuel

 

9. “Two roads diverged in a wood, and I-/ I took the one less traveled by,/ And that has made all the difference.”

 

A. Alexander Haig

B. Henry David Thoreau

C. Robert Frost

 

10. “Ours was a Californian summer, and an earthquake was a far likelier accident than a shower of rain.”

 

A. Robert Louis Stevenson

B. Silvio Berlusconi

C. Charles Richter

 

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-A , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “It is easier to lead men to combat, stirring up their passion, than to restrain them and direct them toward the patient labors of peace.” – Andre Gide

 (Gide, 1869-1951, a French author, won the Nobel Prize in Literature in 1947.)

 

 

1 Comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?