What’s Your QQ*? #401


(Published November 30, 2014 in the Monterey Herald.)


1. “A child should always say what’s true,/ And speak when he is spoken to,/ And behave mannerly at table;/ At least as far as he is able.”


A. Robert Louis Stevenson

B. W. C. Fields

C. Dr. Seuss


2. “Cleaning your house while your kids are still growing is like shoveling the sidewalk before it stops snowing.”


A. Angelina Jolie

B. Manuel Noriega

C. Phyllis Diller


3. “I hate being placed on committees. They are always having meetings at which half are absent and the rest late.”


A. Dilbert

B. Harry Belafonte

C. Oliver Wendell Holmes


4. “Character is like a tree and reputation like a shadow. The shadow is what we think of it; the tree is the real thing.”


A. Abraham Lincoln

B. Joyce Kilmer

C. Cyrus McCormick


5. “There is no pleasure to me without communication; there is not so much as a sprightly thought comes into my mind, that it does not grieve me to have produced alone, and that I have no one to tell it to.”


A. Larry King

B. Michel de Montaigne

C. Rosie O’Donnell


6. “Words can be deceitful, but pantomime necessarily is simple, clear and direct.”


A. Teller

B. Marcel Marceau

C. Erica Jong


7. “Population, when unchecked, increases in a geometrical ratio. Subsistence increases only in an arithmetical ratio.”


A. Thomas Malthus

B. Isaac Newton

C. Garrison Keillor


8. “Because of their age-long training in human relations — for that is what feminine intuition really is — women have a special contribution to make to any group enterprise.”


A. Agatha Christie

B. Bill Murray

C. Margaret Mead


9. “A man’s maturity–consists in having found again the seriousness one had as a child, at play.”


A. James Buchanan

B. Friedrich Nietzsche

C. Macaulay Culkin


10. “I am sorry to say that there is too much point to the wisecrack that life is extinct on other planets because their scientists were more advanced than ours.”


A. John Oliver

B. John Quincy Adams

C. John F. Kennedy



Answers: 1-A, 2-C , 3-C , 4-A , 5-B , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“Patriotism is often an arbitrary veneration of real estate above principles.” – George Jean Nathan

 (Nathan, 1882-1958, was the leading American drama critic of his time.)









Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s