Tag Archives: Thomas Malthus

What’s Your QQ*? #401

*QUOTATION QUOTIENT

(Published November 30, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “A child should always say what’s true,/ And speak when he is spoken to,/ And behave mannerly at table;/ At least as far as he is able.”

 

A. Robert Louis Stevenson

B. W. C. Fields

C. Dr. Seuss

 

2. “Cleaning your house while your kids are still growing is like shoveling the sidewalk before it stops snowing.”

 

A. Angelina Jolie

B. Manuel Noriega

C. Phyllis Diller

 

3. “I hate being placed on committees. They are always having meetings at which half are absent and the rest late.”

 

A. Dilbert

B. Harry Belafonte

C. Oliver Wendell Holmes

 

4. “Character is like a tree and reputation like a shadow. The shadow is what we think of it; the tree is the real thing.”

 

A. Abraham Lincoln

B. Joyce Kilmer

C. Cyrus McCormick

 

5. “There is no pleasure to me without communication; there is not so much as a sprightly thought comes into my mind, that it does not grieve me to have produced alone, and that I have no one to tell it to.”

 

A. Larry King

B. Michel de Montaigne

C. Rosie O’Donnell

 

6. “Words can be deceitful, but pantomime necessarily is simple, clear and direct.”

 

A. Teller

B. Marcel Marceau

C. Erica Jong

 

7. “Population, when unchecked, increases in a geometrical ratio. Subsistence increases only in an arithmetical ratio.”

 

A. Thomas Malthus

B. Isaac Newton

C. Garrison Keillor

 

8. “Because of their age-long training in human relations — for that is what feminine intuition really is — women have a special contribution to make to any group enterprise.”

 

A. Agatha Christie

B. Bill Murray

C. Margaret Mead

 

9. “A man’s maturity–consists in having found again the seriousness one had as a child, at play.”

 

A. James Buchanan

B. Friedrich Nietzsche

C. Macaulay Culkin

 

10. “I am sorry to say that there is too much point to the wisecrack that life is extinct on other planets because their scientists were more advanced than ours.”

 

A. John Oliver

B. John Quincy Adams

C. John F. Kennedy

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-C , 4-A , 5-B , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Patriotism is often an arbitrary veneration of real estate above principles.” – George Jean Nathan

 (Nathan, 1882-1958, was the leading American drama critic of his time.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #345

*Quotation Quotient

  (Published November 3, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “The sun shines not on us but in us. The rivers flow not past but through us, thrilling, tingling, vibrating every fiber and cell of the substance of our bodies, making them glide and sing.”

A. Chris Rock

B. John Muir

C. Harry Houdini

2. “Of all forms of caution, caution in love is perhaps the most fatal to true happiness.”

A. Jacques Cousteau

B. Sandra Bullock

C. Bertrand Russell

3. “A leader is a dealer in hope.”

A. Bill Clinton

B. Barack Obama

C. Napoleon Bonaparte

4. “I make all my decisions on intuition. I throw a spear into the darkness. That is intuition. Then I must send an army into the darkness to find the spear. That is intellect.”

A. Ingmar Bergman

B. Tarzan

C. Henry David Thoreau

5. “Character cannot be developed in ease and quiet. Only through experience of trial and suffering can the soul be strengthened, vision cleared, ambition inspired, and success achieved.”

A. Helen Hunt

B. Helen Keller

C. Helen Reddy

6. “It doesn’t matter what temperature the room is, it’s always room temperature.”

A. Steven Wright

B. Thomas Edison

C. Cesar Chavez

7. “The great masses of the people will more easily fall victims to a big lie than to a small one.”

A. Lance Armstrong

B. Calvin Coolidge

C. Adolf Hitler

8. “The most baleful mischiefs may be expected from the unmanly conduct of not daring to face truth because it is unpleasing.”

A. Geoffrey Chaucer

B. Thomas Malthus

C. Jane Parker

9. “It always bothers me to see people writing ‘RIP’ when a person dies. It just feels so insincere and like a cop-out. To me, ‘RIP’ is the microwave dinner of posthumous honors.”

A. John Madden

B. Lou Reed

C. Ralph Waldo Emerson

10. “I became insane, with long intervals of horrible sanity.”

A. Edgar Allan Poe

B. Tom Cruise

C. Sigmund Freud

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-C , 4-A , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-B , 10-A

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “Amnesia: The condition that enables a woman who has gone through labor to have sex again.” – Joyce Armor

 (Armor is an American humorist and children’s poet.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?