Tag Archives: André Gide

What’s Your QQ*? #380

*QUOTATION QUOTIENT

(Published July 6, 2014 in the Monterey Herald.)

 

 

1. “Three things in human life are important: the first is to be kind; the second is to be kind; and the third is to be kind.”

 

A. LeBron James

B. Jesse James

C. Henry James

 

2. “The truth is sometimes a poor competitor in the market place of ideas – complicated, unsatisfying, full of dilemmas, always vulnerable to misinterpretation and abuse.”

 

A. George F. Kennan

B. Sandy Koufax

C. Francisco Goya

 

3. “Many times…during my twenty-three years of arctic exploration, I have thanked God for even a bite of raw dog.”

 

A. Katy Perry

B. Robert E. Peary

C. Rick Perry

 

4. “Few people can be happy unless they hate some other person, nation, or creed.”

 

A. Bertrand Russell

B. Adolf Hitler

C. Micky Dolenz

 

5. “Without music, life would be a mistake.”

 

A. Ozzy Osbourne

B. Julie Andrews

C. Friedrich Nietzsche

 

6. “I told my psychiatrist that everyone hates me. He said I was being ridiculous – everyone hasn’t met me yet.”

 

A. Rodney Dangerfield

B. Harry Houdini

C. Samuel L. Jackson

 

7. “A man is usually more careful of his money than of his principles.”

 

A. Harry Potter

B. Oliver Wendell Holmes, Jr.

C. Tom Bodett

 

8. “Big sisters are the crab grass in the lawn of life.”

 

A. Serena Williams

B. Charles M. Schulz

C. Rahm Emanuel

 

9. “Two roads diverged in a wood, and I-/ I took the one less traveled by,/ And that has made all the difference.”

 

A. Alexander Haig

B. Henry David Thoreau

C. Robert Frost

 

10. “Ours was a Californian summer, and an earthquake was a far likelier accident than a shower of rain.”

 

A. Robert Louis Stevenson

B. Silvio Berlusconi

C. Charles Richter

 

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-A , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “It is easier to lead men to combat, stirring up their passion, than to restrain them and direct them toward the patient labors of peace.” – Andre Gide

 (Gide, 1869-1951, a French author, won the Nobel Prize in Literature in 1947.)

 

 

1 Comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #338

*Quotation Quotient

  (Published September 15, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “The long-term accommodation that protects marriage and other such relationships is… forgetfulness.”

A. Hillary Clinton

B. Alice Walker

C. Lorne Greene

2. “If only we could have two lives: the first in which to make one’s mistakes, which seem as if they have to be made; and the second in which to profit by them.”

A. D. H. Lawrence

B. Lawrence Welk

C. Jennifer Lawrence

 3. “The greatest purveyor of violence in the world:  My own Government, I can not be Silent.”

A. Martin Luther King, Jr.

B. Bashar al-Assad

C. Alexander Solzhenitsyn

4. “The really frightening thing about middle age is that you know you’ll grow out of it.”

A. Albert Einstein

B. Taylor Swift

C. Doris Day

5. “The increase in a corporation’s P.R. ad budget goes up in direct proportion to the degree of harm done to consumers and/or the environment.”

A. Thomas Jefferson

B. Sam Walton

C. Arlen Grossman

6. “We may eventually come to realize that chastity is no more a virtue than malnutrition.”

A. Alex Comfort

B. Anderson Cooper

C. Andrew Carnegie

7. “I’m mad as hell, and I’m not going to take this anymore.”

A. “The Silence of the Lambs”

B. “Network”

C. “The Shining”

8. “I tell myself that God gave my children many gifts – spirit, beauty, intelligence, the capacity to make friends and to inspire respect. There was only one gift he held back – length of life.”

A. Rose Kennedy

B. Joseph Jackson

C. Bill Maher

9. “A ‘No’ uttered from the deepest conviction is better than a ‘Yes’ merely uttered to please, or worse, to avoid trouble.”

A. William McKinley

B. Lewis Black

C. Mahatma Gandhi

10. “For all is like an ocean, all flows and connects; touch it in one place and it echoes at the other end of the world.”

A. Mark Twain

B. Fyodor Dostoyevsky

C. Kelly Clarkson

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Everything that needs to be said has already been said. But since no one was listening, everything must be said again.” – André Gide

(Gide, 1869-1951, a French author, won the Nobel Prize in literature in 1947.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?