What’s Your Quotation Quotient? #439

Published August 30, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “The miracle is this – the more we share, the more we have.”

A. Leonard Maltin

B. Leonard Hofstadter

C. Leonard Nimoy

2. “Nine tenths of wisdom consists in being wise in time.”

A. Wilt Chamberlain

B. Mona Lisa

C. Theodore Roosevelt

3. “Wouldn’t this be a great world if insecurity and desperation made us more attractive?”

A. Albert Brooks

B. Vladimir Putin

C. Martha Graham

4. “A self-righteous country soon forgets its righteousness and remembers only the self.”

A. Edgar Allen Poe

B. George Bernard Shaw

C. Hans Christian Anderson

5. “I never wonder to see men wicked, but I often wonder to see them not ashamed.”

A. Jonathan Swift

B. A.A. Milne

C. Julius Caesar

6. “Poverty is the parent of revolution and crime.”

A. Pelé

B. Liberace

C. Aristotle

7. “The entire history of mankind is, in any case, nothing but a prolonged fight to the death for the conquest of universal prestige and absolute power.”

A. Lorne Michaels

B. Albert Camus

C. John Hancock

8. “The cruelest lies are often told in silence.”

A. Robert Louis Stevenson

B. Marcel Marceau

C. Yoko Ono

9. “I love flying. I’ve been to almost as many places as my luggage.”

A. Fred Astaire

B. Benjamin Franklin

C. Bob Hope

10. “Frankly, my dear, I don’t give a damn.”

A. Holden Caulfield

B. Rhett Butler

C. Atticus Finch


Answers: 1-C, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


“A great idea is usually original to more than one discoverer. Great ideas come when the world needs them. Great ideas surround the world’s ignorance and press for admission.”

–Austin Phelps, 1820-1890, was an American Congregational minister and educator.

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s