Tag Archives: Gwen Stefani

What’s Your Quotation Quotient? #447

Published October 25, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


Special Halloween Edition

1. “The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.”

A. Pablo Picasso

B. H. P. Lovecraft

C. Jimmy Durante

2. “My candle was nearly burnt out, when, by the glimmer of the half-extinguished light, I saw the dull yellow eye of the creature open.”

A. Mary Shelley

B. Marilyn Monroe

C. Fay Wray

3. “Charlie Brown is the one person I identify with. C.B. is such a loser. He wasn’t even the star of his own Halloween special.”

A. Angela Merkel

B. Lincoln Chafee

C. Chris Rock

4. “The thing under my bed waiting to grab my ankle isn’t real. I know that, and I also know that if I’m careful to keep my foot under the covers, it will never be able to grab my ankle.”

A. Stephen Breyer

B. Stephen King

C. Stephen Hawking

5. “On Halloween, the parents sent their kids out looking like me.”

A. Harry S. Truman

B. Rodney Dangerfield

C. Napoleon Bonaparte

6. “A grandmother pretends she doesn’t know who you are on Halloween.”

A. Erma Bombeck

B. Rachael Ray

C. Rudolph Nureyev

7. “Being in a band you can wear whatever you want – it’s like an excuse for Halloween every day.”

A. Gwen Stefani

B. Glenn Miller

C. Justin Trudeau

8. “Double, double toil and trouble;/ Fire burn and cauldron bubble.”

A. Joe Biden

B. Dr. Seuss

C. William Shakespeare

9. “But from that moment on, Hermione Granger became their friend. Because there are somethings you can’t go through in life and become friends, and knocking out a twelve-foot mountain troll is one of them.”

A. C.S. Lewis

B. J. K. Rowling

C. J. D. Salinger

10. “Deep into the darkness peering, long I stood there, wondering, fearing,/ Doubting, dreaming dreams no mortal ever dared to dream before.”

A. Calvin and Hobbes

B. Edgar Allan Poe

C. George Bernard Shaw

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-B , 5-B , 6-A, 7-A , 8-C , 9-B , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Halloween wraps fear in innocence, as though it were a slightly sour sweet. Let terror, then, be turned into a treat…”

-Nicholas Gordon, b. 1940, is an American poet.

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #396

*QUOTATION QUOTIENT

(Published October 26, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Ink-fresh papers, millions of them—ink-fresh with morning, orange juice, waffles, eggs and bacon, and cups of strong hot coffee. How fine it is, here in America, at ink-fresh, coffee-fragrant morning, to read the paper!”

 

A. Tom Hanks

B. Tom Wolfe

C. Tom Friedman

 

2. “Too much of a good thing can be wonderful!”

 

A. Laverne DeFazio

B. Barry Goldwater

C. Mae West

 

3. “Giving birth is like taking your lower lip and forcing it over your head.”

 

A. Carol Burnett

B. Betty Friedan

C. Jacqueline Kennedy

 

4. “Being in a band you can wear whatever you want – it’s like an excuse for Halloween every day.”

 

A. Gwen Stefani

B. Frank Sinatra

C. Freddy Krueger

 

5. “Some places speak distinctly. Certain dank gardens cry aloud for a murder; certain old houses demand to be haunted; certain coasts are set apart for shipwrecks.”

 

A. George Gershwin

B. Britney Spears

C. Robert Louis Stevenson

 

6. “Double, double toil and trouble; fire burn and cauldron bubble.”

 

A. Maurice Sendak

B. William Shakespeare

C. Paula Deen

 

7. “The great question… which I have not yet been able to answer, despite my thirty years of research into the feminine soul, is ‘What does a woman want?'”

 

A. Sigmund Freud

B. Larry King

C. Jack Nicholson

 

8. “Never forget that only dead fish swim with the stream.”

 

A. Malcolm Muggeridge

B. Malcolm-Jamal Warner

C. Malcolm X

 

9. “The way I see it, if you want the rainbow, you gotta put up with the rain.”

 

A. Al Roker

B. Dolly Parton

C. Buster Posey

 

10. “What’s wrong with this world is, it’s not finished yet. It is not completed to the point where man can put his final signature to the job and say, ‘It is finished. We made it and it works.’”

 

A. Taylor Swift

B. Plato

C. William Faulkner

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Inside every old person is a young person wondering what happened.”― Terry Pratchett

 (Prachett, b. 1948, is a British author of fantasy novels.)

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz