What’s Your QQ*? #380


(Published July 6, 2014 in the Monterey Herald.)



1. “Three things in human life are important: the first is to be kind; the second is to be kind; and the third is to be kind.”


A. LeBron James

B. Jesse James

C. Henry James


2. “The truth is sometimes a poor competitor in the market place of ideas – complicated, unsatisfying, full of dilemmas, always vulnerable to misinterpretation and abuse.”


A. George F. Kennan

B. Sandy Koufax

C. Francisco Goya


3. “Many times…during my twenty-three years of arctic exploration, I have thanked God for even a bite of raw dog.”


A. Katy Perry

B. Robert E. Peary

C. Rick Perry


4. “Few people can be happy unless they hate some other person, nation, or creed.”


A. Bertrand Russell

B. Adolf Hitler

C. Micky Dolenz


5. “Without music, life would be a mistake.”


A. Ozzy Osbourne

B. Julie Andrews

C. Friedrich Nietzsche


6. “I told my psychiatrist that everyone hates me. He said I was being ridiculous – everyone hasn’t met me yet.”


A. Rodney Dangerfield

B. Harry Houdini

C. Samuel L. Jackson


7. “A man is usually more careful of his money than of his principles.”


A. Harry Potter

B. Oliver Wendell Holmes, Jr.

C. Tom Bodett


8. “Big sisters are the crab grass in the lawn of life.”


A. Serena Williams

B. Charles M. Schulz

C. Rahm Emanuel


9. “Two roads diverged in a wood, and I-/ I took the one less traveled by,/ And that has made all the difference.”


A. Alexander Haig

B. Henry David Thoreau

C. Robert Frost


10. “Ours was a Californian summer, and an earthquake was a far likelier accident than a shower of rain.”


A. Robert Louis Stevenson

B. Silvio Berlusconi

C. Charles Richter




Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-A , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-C , 10-A


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce



 “It is easier to lead men to combat, stirring up their passion, than to restrain them and direct them toward the patient labors of peace.” – Andre Gide

 (Gide, 1869-1951, a French author, won the Nobel Prize in Literature in 1947.)



1 Comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

One response to “What’s Your QQ*? #380

  1. Pingback: What’s Your QQ*? #380 | Quotation Quotient™

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s