Tag Archives: Henry James

What’s Your QQ*? #380

*QUOTATION QUOTIENT

(Published July 6, 2014 in the Monterey Herald.)

 

 

1. “Three things in human life are important: the first is to be kind; the second is to be kind; and the third is to be kind.”

 

A. LeBron James

B. Jesse James

C. Henry James

 

2. “The truth is sometimes a poor competitor in the market place of ideas – complicated, unsatisfying, full of dilemmas, always vulnerable to misinterpretation and abuse.”

 

A. George F. Kennan

B. Sandy Koufax

C. Francisco Goya

 

3. “Many times…during my twenty-three years of arctic exploration, I have thanked God for even a bite of raw dog.”

 

A. Katy Perry

B. Robert E. Peary

C. Rick Perry

 

4. “Few people can be happy unless they hate some other person, nation, or creed.”

 

A. Bertrand Russell

B. Adolf Hitler

C. Micky Dolenz

 

5. “Without music, life would be a mistake.”

 

A. Ozzy Osbourne

B. Julie Andrews

C. Friedrich Nietzsche

 

6. “I told my psychiatrist that everyone hates me. He said I was being ridiculous – everyone hasn’t met me yet.”

 

A. Rodney Dangerfield

B. Harry Houdini

C. Samuel L. Jackson

 

7. “A man is usually more careful of his money than of his principles.”

 

A. Harry Potter

B. Oliver Wendell Holmes, Jr.

C. Tom Bodett

 

8. “Big sisters are the crab grass in the lawn of life.”

 

A. Serena Williams

B. Charles M. Schulz

C. Rahm Emanuel

 

9. “Two roads diverged in a wood, and I-/ I took the one less traveled by,/ And that has made all the difference.”

 

A. Alexander Haig

B. Henry David Thoreau

C. Robert Frost

 

10. “Ours was a Californian summer, and an earthquake was a far likelier accident than a shower of rain.”

 

A. Robert Louis Stevenson

B. Silvio Berlusconi

C. Charles Richter

 

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-A , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “It is easier to lead men to combat, stirring up their passion, than to restrain them and direct them toward the patient labors of peace.” – Andre Gide

 (Gide, 1869-1951, a French author, won the Nobel Prize in Literature in 1947.)

 

 

Advertisements

1 Comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #249

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY

“I wrapped my Christmas presents early this year, but I used the wrong paper. See, the paper I used said ‘Happy Birthday’ on it. I didn’t want to waste it so I just wrote ‘Jesus’ on it.”  – Demetri Martin

 (This stand-up comic is often seen on Comedy Central, and hosted his own show, “important Things With Demetri Martin.”)

 


 

Take Our Quiz!

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations