What’s Your Quotation Quotient? #422

Published April 24, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)

1. “When you have exhausted all possibilities, remember this – you haven’t.”


A. Thomas A. Edison

B. Thomas Jefferson

C. Thomas Friedman


2. “Caution is the eldest child of wisdom”


A. Groucho Marx

B. Clarence Thomas

C. Victor Hugo


3. “You can fool too many people too much of the time.”


A. James Thurber

B. Abraham Lincoln

C. Brian Williams


4. “In every walk with Nature one receives far more than he seeks.”


A. John Travolta

B. John Muir

C. John Adams


5. “It has done me good to be somewhat parched by the heat and drenched by the rain of life.”


A. William Shakespeare

B. Al Roker

C. Henry Wadsworth Longfellow


6. “I expect to pass through life but once. If therefore, there be any kindness I can show, or any good thing I can do to any fellow being, let me do it now, and not defer or neglect it, as I shall not pass this way again.”


A. Chris Christie

B. William Penn

C. Ella Fitzgerald


7. “If you would convince a man that he does wrong, do right. But do not care to convince him. Men will believe what they see. Let them see.”


A. Henry David Thoreau

B. Stevie Wonder

C. Aaron Copland


8. “And freedom, oh freedom, well, that’s just some people talkin’/  

Your prison is walking through this world all alone.”


A. The Yardbirds

B. The Byrds

C. The Eagles


9. “In three words I can sum up everything I’ve learned about life: it goes on.”


A. Elton John

B. Robert Frost

C. Alexander Haig


10.  “The first human who hurled an insult instead of a stone was the founder of civilization.”


A. Don Rickles

B. Sigmund Freud

C. John Steinbeck




Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-B


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



 “If you haven’t seen your wife smile at a traffic cop, you haven’t seen her smile her prettiest.”

 ―Kin Hubbard, 1868-1930, was an American cartoonist, humorist and journalist.








Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s