Tag Archives: Joni Mitchell

What’s Your Quotation Quotient? #458

Published January 17, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin, but by the content of their character.”

 

A. Will Smith

B. Carl Jung

C. Martin Luther King, Jr.

 

2. “I used to be Snow White, but I drifted.”

 

A. Darth Vader

B. Mae West

C. Walter White

 

3. “We are stardust/ We are golden/ And we’ve got to get ourselves/

Back to the garden.”

 

A. Joni Mitchell

B. Joan Baez

C. Hoagy Carmichael

 

4. “He (Billy Conn) can run, but he can’t hide.”

 

A. Joe Biden

B. Joe Louis

C. Joe Namath

 

5. “The four stages of man are infancy, childhood, adolescence, and obsolescence.”

 

A. Art Linkletter

B. Terry Gross

C. Abraham Lincoln

 

6. “When great changes occur in history, when great principles are involved, as a rule the majority are wrong.”

 

A. Bob Dole

B. Al Jolson

C. Eugene V. Debs

 

7. “You see things as they are and ask, ‘Why?’ I dream things as they never were and ask, ‘Why not?'”

 

A. George Bernard Shaw

B. Osama bin Laden

C. Ruth Bader Ginsburg

 

8. “For when the One Great Scorer comes/ To mark against your name,/ He writes – not that you won or lost –/ But how you played the Game.”

 

A. Grantland Rice

B. John Wooden

C. William “Refrigerator” Perry

 

9. “Being a woman is of special interest only to aspiring male transsexuals. To actual women it is merely a good excuse not to play football.”

 

A. Hillary Clinton

B. Hugh Hefner

C. Fran Lebowitz

 

10. “I always had a repulsive need to be something more than human. I felt very puny as a human. I thought, “F— that. I want to be a superhuman.”

 

A. David Letterman

B. David Bowie

C. David Koch

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-B , 5-A , 6-C , 7-A , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“As I grow older and older,/ And totter toward the tomb,/ I find that I care less and less,/ Who goes to bed with whom.”

―Dorothy L. Sayers, 1893-1957, an English mystery writer, created the Lord Peter Wimsey stories.

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #356

*Quotation Quotient

  (Published January 19, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “Dost thou love life? Then do not squander time, for that’s the stuff life is made of.”

A. H. G. Wells

B. Miguel de Cervantes

C. Benjamin Franklin

 

2. “My apple trees will never get across/ And eat the cones under his pines, I tell him./ He only says, ‘Good fences make good neighbors.'”

A. Robert De Niro

B. Robert Mapplethorpe

C. Robert Frost

 

3. “Control over change would seem to consist in moving not with it, but ahead of it.”

A. Marshall McLuhan

B. Edgar Allan Poe

C. Homer Simpson

 

4. “Tar-Baby ain’t sayin’ nuthin’, en Brer Fox he lay low.”

A. Margaret Mitchell

B. Joel Chandler Harris

C. Sesame Street

 

5. “In general, the art of government consists in taking as much money as possible from one party of the citizens to give to the other.”

A. Abraham Lincoln

B. Voltaire

C. Luke Skywalker

 

6. “Too often I find that the volume of paper expands to fill the available briefcases”

A. Chris Brown

B. Molly Brown

C. Jerry Brown

 

7. “Shoot all the blue jays you want, if you can hit ’em, but remember it’s a sin to kill a mockingbird.”

A. Harper Lee

B. Leonardo DiCaprio

C. Mark Twain

 

8. “When dealing with the insane, the best method is to pretend to be sane.”

A. Herman Munster

B. Herman’s Hermits

C. Hermann Hesse

 

9.They paved paradise/ And put up a parking lot.”

A. Joni Mitchell

B. Chris Christie

C. Joan Baez

 

10. “The security we profess to seek in foreign adventures, we will lose in our decaying cities.”

A. Bill de Blasio

B. Martin Luther King, Jr.

C. James Madison

 

 

Answers: 1-C, 2-C , 3-A , 4-B , 5-B , 6-C , 7-A , 8-C , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 

“I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.” – Evelyn Beatrice Hall

 (Hall, 1868-1956, wrote a biography of Voltaire, in which she wrote those words as an illustration of his beliefs.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?