What’s Your Quotation Quotient? #471

Published April 17, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version) 


1. “He must be very ignorant for he answers every question he is asked.”


A. Carmen Miranda

B. Voltaire

C. Larry King


2. “How can you govern a country which has two hundred and forty-six varieties of cheese?”


A. Charles de Gaulle

B. Christina Applegate

C. David Cameron


3. “I’m tired of hearing it said that democracy doesn’t work. Of course it doesn’t work. We are supposed to work it.”


A. Alexander Woollcott

B. Karl Marx

C. Lucille Ball


4. “The value of money is that with it we can tell any man to go to the devil.”


A. C. Everett Koop

B. L. Frank Baum

C. W. Somerset Maugham


5. “Look how men live, always precariously balanced between good and bad fortune.”


A. Buzz Aldrin

B. Reince Priebus

C. Sophocles


6. “If God were alive today, he would have to be an atheist, because the excrement has hit the air-conditioning big time, big time.”


A. Pope Francis

B. Kurt Vonnegut

C. Bob Hope


7. “If it doesn’t fit, you must acquit.”


A. Michael Jackson

B. Lance Ito

C. Johnnie Cochran


8. “I didn’t know I was a slave until I found out I couldn’t do the things I wanted.”


A. Frederick Douglass

B. Spartacus

C. Gene Autry


9. “I live in my dreams — that’s what you sense. Other people live in dreams, but not in their own. That’s the difference.”


A. Hermann Goering

B. Hermann Hesse

C. Herman Munster


10. “Our constitution protects aliens, drunks and U.S. Senators.”


A. George Noory

B. J. Edgar Hoover

C. Will Rogers



Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-C , 6-B , 7-C , 8-A, 9-B , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“Patience is something you admire in the driver behind you, but not in one ahead.”

–Bill McGlashen









Leave a comment

Filed under quiz, quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s