Tag Archives: John F. Kennedy

What’s Your Quotation Quotient? #449

Published November 8, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “We judge ourselves by what we feel capable of doing, while others judge us by what we have already done.”

A. Henry Wadsworth Longfellow

B. Howard Hughes

C. Antonio Banderas

2. “There is a terrific disadvantage in not having the abrasive quality of the press applied to you daily…even though we never like it, and even though we wish they didn’t write it, and even though we disapprove, there isn’t any doubt that we could not do the job at all in a free society without a very, very active press.”

A. Reince Priebus

B. John F. Kennedy

C. Josiah “Jed” Bartlet

3. “Human nature is so well disposed towards those who are in interesting situations, that a young person, who either marries or dies, is sure of being kindly spoken of.”

A. Jane Austen

B. Jane Fonda

C. Jane Lynch

4. “I’ve often said there’s nothing better for the inside of a man than the outside of a horse.”

A. Bill Shoemaker

B. Bill Gates

C. Ronald Reagan

5. “It’s a terrible thing, I think, in life to wait until you’re ready. I have this feeling now that actually no one is ever ready to do anything. There is almost no such thing as ready. There is only now. And you may as well do it now. Generally speaking, now is as good a time as any.”

A. William Shakespeare

B. Hugh Laurie

C. Yogi Berra

6. “Indecision may or may not be my problem.”

A. Jimmy Buffett

B. George W. Bush

C. Vladimir Putin

7. “The release of atom power has changed everything except our way of thinking.. the solution to this problem lies in the heart of mankind. If only I had known, I should have become a watchmaker.”

A. Harry S. Truman

B. Leonardo da Vinci

C. Albert Einstein

8. “Trying to be happy by accumulating possessions is like trying to satisfy hunger by taping sandwiches all over your body.”

A. Pablo Picasso

B. George Carlin

C. Pope Francis

9. “Happy trails to you, until we meet again./ Happy trails to you, keep smilin’ until then.”

A. Will Rogers and Wiley Post

B. Mr. Rogers and Mr. McFeely

C. Roy Rogers and Dale Evans

10. “I have nothing new to teach the world. Truth and Non-violence are as old as the hills. All I have done is to try experiments in both on as vast a scale as I could.”

A. Mahatma Gandhi

B. Adolf Hitler

C. Jimmy Carter

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-C , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“We should look in society not for consensus, but for in eliminable and acceptable conflicts, and for rationally controlled hostilities, as the normal condition of mankind…Harmony and inner consensus come with death.”

–Stuart Hampshire, 1914-2004, was an Oxford University philosopher.

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #405

*QUOTATION QUOTIENT

(Published December 28, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “A year has passed–another has commenced. These solemn divisions of time influence our feelings as they recur. Yet there is nothing in it; for every day in the year closes a twelvemonth as well as the 31st December.”

 

A. Walter White

B. Walter Mitty

C. Sir Walter Scott

 

2. “I once had a sparrow alight upon my shoulder for a moment, while I was hoeing in a village garden, and I felt that I was more distinguished by that circumstance than I should have been by any epaulet I could have worn.”

 

A. Henry David Thoreau

B. Liberace

C. Mark Twain

 

3. “The United States has been called the melting pot of the world. But it seems to me that the colored man either missed getting into the pot or he got melted down.”

 

A. Strom Thurmond

B. Thurgood Marshall

C. Henry Kissinger

 

4. “Imagination is more important than knowledge.  For knowledge is limited, whereas imagination embraces the entire world, stimulating progress, giving birth to evolution.”

 

A. Howard Hughes

B. Marilyn Monroe

C. Albert Einstein

 

5. “We do not receive wisdom, we must discover it for ourselves, after a journey through the wilderness which no one else can make for us, which no one can spare us.”

 

A. Marcel Proust

B. Taylor Swift

C. Bill Clinton

 

6. “England and America are two countries separated by the same language.”

 

A. William Shakespeare

B. George Bernard Shaw

C. Prince William

 

7. “Little soft clouds played happily in a blue sky, skipping from time to time in front of the sun as if they had come to put it out, and then sliding away suddenly so that the next might have his turn.”

 

A. A. A. Milne

B. B. B. King

C. C. C. Rider

 

8. “Though nothing can bring back the hour/ Of splendour in the grass, of glory in the flower.”

 

A. William Wordsworth

B. Natalie Wood

C. Stephen Foster

 

9. “Our problems are manmade–therefore, they can be solved by man. And man can be as big as he wants. No problem of human destiny is beyond human beings.”

 

A. Beatrix Potter

B. John F. Kennedy

C. Maria Callas

 

10. “Now there are more overweight people in America than average-weight people. So overweight people are now average, which means you’ve already met your New Year’s resolution.”

 

A. Engelbert Humperdinck

B. Chris Christie

C. Jay Leno

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-C , 5-A , 6- B, 7-A , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “We will open the book. Its pages are blank. We are going to put words on them ourselves. The book is called Opportunity and its first chapter is New Year’s Day.” ― Edith Lovejoy Pierce

 (Pierce, 1904-1983, was an English-born poet and pacifist.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #401

*QUOTATION QUOTIENT

(Published November 30, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “A child should always say what’s true,/ And speak when he is spoken to,/ And behave mannerly at table;/ At least as far as he is able.”

 

A. Robert Louis Stevenson

B. W. C. Fields

C. Dr. Seuss

 

2. “Cleaning your house while your kids are still growing is like shoveling the sidewalk before it stops snowing.”

 

A. Angelina Jolie

B. Manuel Noriega

C. Phyllis Diller

 

3. “I hate being placed on committees. They are always having meetings at which half are absent and the rest late.”

 

A. Dilbert

B. Harry Belafonte

C. Oliver Wendell Holmes

 

4. “Character is like a tree and reputation like a shadow. The shadow is what we think of it; the tree is the real thing.”

 

A. Abraham Lincoln

B. Joyce Kilmer

C. Cyrus McCormick

 

5. “There is no pleasure to me without communication; there is not so much as a sprightly thought comes into my mind, that it does not grieve me to have produced alone, and that I have no one to tell it to.”

 

A. Larry King

B. Michel de Montaigne

C. Rosie O’Donnell

 

6. “Words can be deceitful, but pantomime necessarily is simple, clear and direct.”

 

A. Teller

B. Marcel Marceau

C. Erica Jong

 

7. “Population, when unchecked, increases in a geometrical ratio. Subsistence increases only in an arithmetical ratio.”

 

A. Thomas Malthus

B. Isaac Newton

C. Garrison Keillor

 

8. “Because of their age-long training in human relations — for that is what feminine intuition really is — women have a special contribution to make to any group enterprise.”

 

A. Agatha Christie

B. Bill Murray

C. Margaret Mead

 

9. “A man’s maturity–consists in having found again the seriousness one had as a child, at play.”

 

A. James Buchanan

B. Friedrich Nietzsche

C. Macaulay Culkin

 

10. “I am sorry to say that there is too much point to the wisecrack that life is extinct on other planets because their scientists were more advanced than ours.”

 

A. John Oliver

B. John Quincy Adams

C. John F. Kennedy

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-C , 4-A , 5-B , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Patriotism is often an arbitrary veneration of real estate above principles.” – George Jean Nathan

 (Nathan, 1882-1958, was the leading American drama critic of his time.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #390

*QUOTATION QUOTIENT

(Published September 14, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “In these times you have to be an optimist to open your eyes when you awake in the morning.”

 

A. Matt Lauer

B. Carl Sandburg

C. Barack Obama

 

2. “Everyone is a genius. But if you judge a fish on its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.”

 

A. Albert Einstein

B. Mary Tyler Moore

C. Martin Luther King

 

3. “Do you know what I love most about baseball? The pine tar, the resin, the grass, the dirt. And that’s just in the hot dogs.”

 

A. Yogi Berra

B. Oscar Mayer

C. David Letterman

 

4. “The United States, as the world knows, will never start a war.”

 

A. John F. Kennedy

B. George W. Bush

C. Rachel Maddow

 

5. “Before publishers’ blurbs were invented, authors had to make their reputations by writing.”

 

A. John Steinbeck

B. Mark Twain

C. Laurence J. Peter

 

6. “Life is the sum of all your choices.”

 

A. Albert Camus

B. Yoda

C. Meryl Streep

 

7. “I told my psychiatrist I got suicidal tendencies. He said from now on I have to pay in advance.”

 

A. Judge Judy

B. Rodney Dangerfield

C. Billy Graham

 

8. “What a commentary on our civilization, when being alone is considered suspect; when one has to apologize for it, make excuses, hide the fact that one practices it—like a secret vice!”

 

A. Anne Boleyn

B. Anne of Green Gables

C. Anne Morrow Lindbergh

 

9. “An intelligent hell would be better than a stupid paradise.”

 

A. Thomas Jefferson

B. Victor Hugo

C. Archie Bunker

 

10. “I’ve had so much plastic surgery, when I die they will donate my body to Tupperware.”

 

A. Nancy Pelosi

B. Joan Rivers

C. Abraham Lincoln

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-A , 5-C , 6-A , 7-B , 8-C , 9-B , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “I passed a mirror recently and saw my mother there./ She seemed surprised to see me. I’d caught her unaware./ But there’s no mistake about it. The dewlaps and graying hair/ Are so familiar to me I’d know them anywhere.” — Genevieve Smith Whitford

 (Whitford, 1915-2011, was a poet and the mother of actor Bradley Whitford.)

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz