What’s Your Quotation Quotient? #465

Published March 6, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


1. “You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.”


A. Emily Post

B. Pope Benedict XVI

C. Friedrich Nietzsche


2. “Why is there so much month left at the end of the money?”


A. John Barrymore

B. Kanye West

C. June Cleaver


3. “No tendency is quite so strong in human nature as the desire to lay down rules of conduct for other people.”


A. William Howard Taft

B. Duke Ellington

C. Daniel Boone


4. “One of the greatest dignities of humankind is that each successive generation is invested in the welfare of each new generation.”


A. Arnold Palmer

B. Fred Rogers

C. Meriwether Lewis


5. “The biggest coward of a man is to awaken the love of a woman without the intention of loving her.”

A. Bob Newhart

B. Bob Marley

C. Bob Hope


6. “I do not feel obliged to believe that the same God who has endowed us with senses, reason, and intellect has intended us to forgo their use and by some other means to give us knowledge which we can attain by them.”


A. William Shakespeare

B. Tina Fey

C. Galileo Galilei


7. “The more boring a child is, the more the parents, when showing off the child, receive adulation for being good parents — because they have a tame child-creature in their house.”


A. Frank Zappa

B. Sir Francis Drake

C. Danny Tanner


8. “I suppose leadership at one time meant muscles; but today it means getting along with people.”


A. Ted Cruz

B. Indira Gandhi

C. Henry Winkler


9. “Love of money is the root of all evil.”


A. Donald Trump

B. the Bible

C. King Midas


10. “Lack of money is the root of all evil.”


A. Mark Twain

B. Sandra Day O’Connor

C. Billy Bob Thornton



Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-B , 10-A


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“I had older brothers. Growing up as the only girl in in the family is like growing up to be a tropical fruit drink, somewhere between spoiled rotten and beaten to a pulp.”

– Diane Ford is an American stand-up comedian.








Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s